Avem nevoie de manageri

Postat la 12 martie 2009 12 afişări

“89% dintre manageri cred ca angajatii pleaca din companie din cauza banilor”, spune Adrian Stanciu, fondatorul firmei de consultanta in cultura organizationala Human Synergistics.

“Cu toate acestea, 88% dintre angajatii care pleaca spun ca banii nu reprezinta cauza principala, ci managementul defectuos”, continua Stanciu, a carui companie a incheiat recent un parteneriat cu firma de recrutare Talent Stream, condusa de Dan Berteanu.

Si cum plecarea unui om costa o organizatie intre 1 [i 1,7 ori salariul acestuia pe un an, cum precizeaza Stanciu, capacitatea managerilor de a-si pastra echipa intreaga devine prioritara intr-o perioada in care companiile nu-si mai permit sa iroseasca bani.

In fapt, abilitatile managementului de top au devenit un factor determinant in perioadele economice dificile, cum spune si Radu Furnica, presedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions (LDS), intr-un interviu acordat Business Magazin.

Aflati aici de ce considera headhunter-ul ca unii manageri din Romania sunt mercenari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/avem-nevoie-de-manageri-4043452
4043452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.