Avatar, lider in box office-ul romanesc

Postat la 19 ianuarie 2010 20 afişări

Lungmetrajul SF 3D "Avatar", de James Cameron, care a primit, recent, doua premii Globul de Aur, la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor", a fost lider in box office-ul romanesc, cu incasari de 1.159.125 de lei si 51.076 de spectatori, informeaza Agentia Champions.

"Avatar", cel mai recent film al lui James Cameron, lansat la 12 ani dupa succesul inregistrat cu "Titanic" (1997) - devenit lungmetrajul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei (1,8 miliarde de dolari) -, a ajuns deja pe pozitia a doua a box office-ului mondial, cu incasari totale de 1,6 miliarde de dolari.

Pe locul al doilea in box office-ul romanesc s-a situat "Sherlock Holmes", cu incasari de 416.532 de lei si 23.211 spectatori. Noua creatie a lui Guy Ritchie prezinta un nou caz, de data aceasta cu iz ezoteric, pe care il va rezolva celebrul inspector Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) alaturi de dr. Watson (Jude Law). Pentru acest rol, Robert Downey Jr. a fost recompensat, duminica, cu un premiu Globul de Aur.

Pe pozitia a treia s-a situat "Ce-o fi cu sotii Morgan?/ Did You Hear about the Morgans?", cu incasari de 250.339 de lei si 13.625 de spectatori. Cu Hugh Grant si Sarah Jessica Parker in rolurile principale, filmul spune povestea unui cuplu care s-a destramat, insa pleaca intr-o calatorie, pentru a reinnoda relatia.

Pe locul al patrulea s-a clasat "Vechi tovarasi/ Old Dogs", cu incasari de 184.477 de lei si 10.943 de spectatori. "Vechi tovarasi" prezinta doi barbati de varsta mijlocie, cu vieti dezorganizate, care se gasesc in situatia de a avea grija de niste gemeni in varsta de sapte ani.

Pe pozitia a cincea s-a situat "Alvin si veveritele 2/ Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel", cu incasari de 124.306 lei si 8.266 de spectatori. O comedie animata despre o specie de veverite, filmul, in regia lui Betty Thomas, beneficiaza de vocile actorilor Jason Lee, Justin Long, Amy Poehler, Christina Applegate si Skoti Collins. In total, weekend-ul trecut, cinematografele romanesti au avut incasari de 2.478.105 lei si 127.090 spectatori.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/avatar-lider-in-box-office-ul-romanesc-5377493
5377493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.