AVAS vrea sa privatizeze 283 de firme in 2008

Postat la 24 ianuarie 2008 1 afişăre

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat astazi ca intentioneaza ca in acest an sa scoata la privatizare 283 de societati comerciale. La 50 de companii, AVAS detine majoritatea, in timp ce pachetele detinute la restul de 233 de firme sunt minoritare.

AVAS estimeaza ca va obtine din privatizare si administrarea participatiilor statului 1,5 miliarde de lei (circa 400 milioane de euro) din totalul de 1,7 miliarde de lei ca venituri ale autoritatii previzionate pentru acest an, conform bugetului de venituri si cheltuieli, se arata intr-un comunicat transmis de institutie.

Metoda care va fi aplicata pentru privatizarea celor mai multe societati cu capital majoritar de stat, in 2008, este licitatia cu strigare. Programul de privatizare pentru acest an include toate societatile privatizabile din portofoliul AVAS, informeaza autoritatea, nefiind totusi incluse pe aceasta lista acele societati din domeniul energetic care fac parte din strategia Guvernului de constituire a unei societati energetice integrate pe verticala.

Printre cele mai importante societati care vor fi scoase la privatizare in primul trimestru se numara Institutul National al Lemnului Bucuresti, Avioane Craiova, Institutul National al Sticlei, IAR Brasov, Uzina Mecanica Bucuresti, INAR Brasov, Cuprumin Abrud, Moldomin Moldova Noua sau Carfil Brasov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AVAS,
privatizare,
buget
/actualitate/afaceri/avas-vrea-sa-privatizeze-283-de-firme-in-2008-2347955
2347955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.