Autoritatile americane acuza cea mai mare banca de investitii din SUA, Goldman Sachs, de frauda

Postat la 17 aprilie 2010 11 afişări

Autoritatea de supraveghere a pietei de capital si obligatiunilor a acuzat banca de investitii Goldman Sachs de frauda, considerand ca institutia a indus in eroare prin declaratii si omisiuni investitorii in privinta obligatiunilor subprime.

Conform autoritatii, oferta unor obligatiuni de tip CDO (collateralized debt obligations) - titluri garantate cu active ce tin de de piata ipotecara de tip subprime - investitorilor bancii a fost facuta cu putin inainte ca piata imobiliara sa dea semne de cadere, aceste obligatiuni contribuind la criza financiara si marind pierderile asociate.

Cititi aici un articol despre Lloyd C. Blankfein, omul care a invins criza la conducerea Goldman Sachs.

In reclamele pentru obligatiunile ABACUS 2007-AC1, banca ar fi oferit drept autoritate care a analizat riscurile compania ACA Management LLC. Cu toate acestea, SEC acuza Goldman Sachs ca in materialele de prezentare nu a spus nimic despre fondul de hedging Paulson & Co, care avea interese economice opuse intereselor investitorilor si care a jucat un ros semnificativ in procesul de selectare a portofoliului obligatiunilor.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/autoritatile-americane-acuza-cea-mai-mare-banca-de-investitii-din-sua-goldman-sachs-de-frauda-5921975
5921975
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.