Aurul la preturi record. Bijutierii cer tot mai mult

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 aprilie 2011 281 afişări

Aurul a atins pretul record de 1458.8 dolari/uncie, manat de caderea dolarului si de nevoia investitorilor de a se refugia in valori sigure. Argintul a atins, si el, cel mai mare pret din ultimii 31 de ani, de 39,48 dolari.

De la mijlocul lunii martie pretul aurului a castigat mai mult de 5%, pe fondul tendintei de crestere din ultimii cativa ani.

"Tensiunile in Orientul Mijlociu si Nordul Africii nu s-au rezolvat. n plus, au aparut noi incertitudini in zona euro. Drept urmare, aurul creste", explica, citat de Guardian, Ronald Leung de la Lee Cheong Gold Dealers din Hong Kong.

In 2010 cererea pentru aur a atins maximul ultimilor zece ani, crescand la 3.812,2 tone, in valoare de 150 de miliarde de dolari. Pentru bijuterii cererea a fost mai mare cu 17%.

India si China reprezinta mai bine de jumatate din comertul cu bijuterii si monede; in India consumul a crescut anul trecut cu 70%, dupa ce in 2009 piata inregistrase un recul din cauza crizei economice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
pret,
bijutieri,
uncie
/actualitate/afaceri/aurul-la-preturi-record-bijutierii-cer-tot-mai-mult-8134277
8134277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.