Americanii aşteaptă azi banii pentru avioanele F16. Prima tranşă: 750 de milioane de dolari

Postat la 03 august 2010 34 afişări

Guvernul de la Bucureşti aşteaptă azi reacţia SUA, după ce România nu a respectat nici cel de-al doilea termen convenit cu Washingtonul, privind plata primei tranşe de 750 de milioane de dolari, pentru contractarea avioanelor de luptă multirol F16.

750 de milioane de dolari. Aceasta este suma pe care Guvernul de la Bucureşti ar fi trebuit să o achite până marţi, 3 august, drept primă tranşă din suma de 1,3 miliarde de dolari, la cât a fost stabilit costul programului de înzestrare a forţelor aeriene româneşti cu avioane de luptă multirol F16. De fapt, primul termen de plată, convenit în martie, a fost 3 iunie, dar SUA ne-au acordat o păsuire de 2 luni.

Subiectul a generat o dispută, deocamdată mocnită, în sânul Guvernului Boc. Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a anunţat deja că România nu-şi poate permite "sub nicio formă" să cheltuiască asemenea sume, în acest an. Cu toate acestea, invitat la postul public de radio, generalul maior Ion Aurel Stanciu, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, a susţinut programul F16, exprimându-şi speranţa că Guvernul va găsi o soluţie financiară pentru ca termenul să fie respectat, iar achiziţia să se poată concretiza.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
americani,
avioane,
F 16,
transa,
bani
/actualitate/afaceri/americanii-asteapta-azi-banii-pentru-avioanele-f16-prima-transa-750-de-milioane-de-dolari-6754382
6754382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.