A&D Pharma, afaceri de peste o jumatate de miliard de euro in 2008

Postat la 11 februarie 2009 34 afişări

Compania farmaceutica A&D Pharma, cel mai puternic grup din industria farmaceutica locala, a anuntat ca se asteapta sa raporteze o cifra de afaceri de 502 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de anul trecut

„Deprecierea monedei nationale in raport cu euro continua sa fie defavorabila si va afecta negativ rezultatele noastre financiare. Dar climatul economic provocator nu ne va distrage atentia de la focusul pe care il avem pentru cresterea profitabilitatii A&D Pharma reducand costurile operationale si optimizand eficienta operatiunilor noastre”, a precizat Robert Popescu, CEO interimar al companiei.

Chiar si in aceste conditii, la care se adauga si efectul negativ al proceselor de restructurare demarate in cea de-a doua jumatate a anului, reprezentantii companiei au precizat ca se asteapta la o crestere „semnificativa” a EBITDA (profitul inainte de plata taxelor si dobanzilor, includerea deprecierii si a amortizarii). Divizia cu cea mai mare cifra de afaceri din grup ramane cea de distributie clasica, ce a raportat vanzari de 327 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de cele 271,9 milioane de euro de anul trecut.

Divizia de retail (farmaciile Sensiblu) insa a inregistrat cel mai mare avans in termeni de crestere comparativ cu 2007, aceasta realizand vanzari cu 27% mai mari, pana la 155 de milioane de euro. Nou infiintata la inceputul anului trecut, cea de-a treia divizie (marketing & sales) a raportat un avans de 8%, pana la aproape 99 de milioane de euro, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei.

Cititi aici despre  strategia diviziei de marketing & sales a A&D Pharma.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AD Pharma,
farmaceutice,
Robert Popescu,
crestere
/actualitate/afaceri/a-d-pharma-afaceri-de-peste-o-jumatate-de-miliard-de-euro-in-2008-3896283
3896283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.