650.000 de romani, platiti pe drepturi de autor sau PFA, trebuie sa achite pana pe 25 august contributii sociale!

Postat la 06 august 2010 46 afişări

Un numar de circa 650.000 de romani, care activeaza pe PFA sau sunt remunerati pe drepturi de autor, sunt obligati sa plateasca pana pe 25 august contributiile sociale aferente castigurilor din luna iulie, a declarat pentru incont.ro Gabriel Biris, unul dintre cei mai cunoscuti experti in fiscalitate, partener fondator la casa de avocatura Biris Goran.

Potrivit lui Biris (foto), cei platiti pe drepturi de autor sau pe PFA, care nu se incadreaza in categoriile exceptate, vor trebui sa plateasca pana la 25 august contributii la asigurari sociale, somaj si sanatate in total 16,5% din venitul net (venituri minus cheltuieli), fara ca venitul net sa poata depasi 5 salarii medii.

Printr-un ordin al ministrului Muncii, care va aparea in curand, vor fi publicate cele doua formulare, pe care trebuie sa le completati pentru a face platile cerute de lege.

Cat va trebui sa platiti efectiv? Aflati pe www.incont.ro!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
drepturi de autor,
PFA,
Biris Goran
/actualitate/afaceri/650-000-de-romani-platiti-pe-drepturi-de-autor-sau-pfa-trebuie-sa-achite-pana-pe-25-august-contributii-sociale-6791049
6791049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.