50 de pretendenti pentru Antibiotice

Postat la 28 ianuarie 2008 1 afişăre

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit pana acum 53 de scrisori de intentie de la investitori interesati de preluarea producatorului de medicamente Antibiotice Iasi, a anuntat astazi institutia. AVAS a stabilit pretul de pornire al licitatiei pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la circa 130 de milioane de euro.

Anuntul de privatizare a fost publicat la sfarsitul anului trecut, licitatia urmand sa aibe loc, conform calendarului anuntat, in data de 18 martie.

Antibiotice este ultimul producator de medicamente aflat in portofoliul statului si este, de asemenea, una dintre putinele sanse de a intra in sectorul productiei de medicamente in Romania, in conditille in care alti producatori de calibru au fost deja achizitionati.

Potrivit AVAS, dintre cele 53 de scrisori de intentie, 17 au provenit de la investitori din Romania, 8 din Marea Britanie, 5 din India, 3 din Germania, cate 2 de la potentiali cumparatori din Elvetia, Austria, Grecia, si Canada si cate una de la investitori din Cipru, Ungaria, Insulele Cayman, Turcia, Italia, Portugalia, Coreea de Sud, Cehia, SUA, Israel, Islanda si Lituania.

AVAS detine 53% din capitalul Antibiotice, societate ale carei actiuni sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti. Compania are o capitalizare de piata de 832 milioane de lei (circa 220 de milioane de euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Antibiotice,
AVAS,
privatizare,
investitori
/actualitate/afaceri/50-de-pretendenti-pentru-antibiotice-2352970
2352970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.