19%: contractia pietei de constructii din Romania

Postat la 23 noiembrie 2009 27 afişări

Firmele din domeniul constructiilor estimeaza ca la finalul anului contractia pietei de constructii va ajunge la 19% fata de 2008, arata un studiu calitativ realizat de firma de cercetare IBC Focus. Aceasta estimare se plaseaza la jumatatea distantei dintre previziunile autoritatile nationale - pentru ultimele patru luni din 2009 INS indica o scadere de 23% - si reprezentantii Araco (13%).

Astfel, dupa ce constructiile au inregistrat anul trecut o crestere de peste 26%, fiind a treia industrie ca aport la Produsul Intern Brut (PIB), sectorul a inregistrat in 2009 cel mai mare declin (13,3%) in primele opt luni ale acestui an. Economia Romaniei a scazut in cel de-al doilea trimestru al acestui an cu 8,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar comparativ cu primele trei luni ale lui 2009, contractia este de 1,1%.

Analiza IBC Focus a fost realizata pe un esantion de 184 de respondenti cu functii manageriale in departamentele de vanzari si marketing din domeniul constructiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
scadere,
IBC Focus
/actualitate/afaceri/19-contractia-pietei-de-constructii-din-romania-5126735
5126735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.