100 Cele mai puternice femei din business. Norina Alinta Gâvan, CEO, administrator, Wörwag Pharma România

Postat la 16 iunie 2024 118 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Norina Alinta Gâvan, CEO, administrator, Wörwag Pharma România

Cifră de afaceri (2022): + 180 mil. lei

Profit net: + 2,4 mil. lei

Număr de angajaţi: 72


► După ce am finalizat un stagiu de doctorat la Universitatea California, San Francisco, cu specializarea în biochimia pielii în absorbţie percutanată, m-am întors în România pentru susţinerea tezei de doctorat şi obţinerea titlului de doctor în chimie la Universitatea Babeş- Bolyai, Facultatea de Chimie din Cluj-Napoca. La momentul respectiv, lucram ca specialist biochimist la Clinica de Dermatologie a Spitalului Clinic Judeţean Cluj şi, în ciuda faptului că îmi plăcea munca, simţeam nevoia unei schimbări, fiind alimentată de pasiunea durabilă pentru cercetare. În aprilie 1997, am găsit un anunţ pentru un post de reprezentant medical, care cerea medic sau farmacist, în Bucureşti, Braşov sau Sibiu. Am decis să aplic, deşi eram biochimist în Cluj. Astfel, din noiembrie 1997 sunt angajată la compania germană Wörwag Pharma în România – acela a fost un punct de cotitură în cariera mea şi m-a modelat în liderul de afaceri care sunt astăzi.

► Ceea ce am învăţat ca lider de afaceri este că gestionarea unei echipe motivate şi eficiente este un proces continuu care necesită atenţie, adaptare şi îmbunătăţire constantă: În primul rând, trebuie să te concentrezi pe crearea unui mediu de lucru pozitiv, pe stabilirea unor aşteptări şi obiective clare şi pe promovarea încrederii în echipă.

► Următoarea mare schimbare în domeniul sănătăţii va fi probabil condusă de progresele în tehnologie, medicina personalizată şi o tranziţie către îngrijirea mai centrată pe pacient. Telemedicina şi soluţiile de sănătate digitală câştigă deja teren, oferind pacienţilor acces convenabil la servicii de sănătate. Companiile farmaceutice ar trebui să fie pregătite pentru aceste noi provocări prin adoptarea inovaţiei şi adaptarea modelelor lor de afaceri. Colaborarea cu companii de tehnologie pentru dezvoltarea soluţiilor de sănătate digitală şi utilizarea analizei datelor pentru luarea deciziilor mai informate va fi crucială.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.