Adrian Sârbu: Digi a dobândit, cu sprijinul statului, monopolul absolut al pieţelor audiovizualului

Postat la 23 mai 2022 332 afişări

Adrian Sârbu: Digi a dobândit, cu sprijinul statului, monopolul absolut al pieţelor audiovizualului

România riscă infringement dacă nu modernizează legea audiovizualului. Legea audiovizualului ar putea fi votată în Senat săptămâna viitoare. RCS RDS deţine Digi24 şi 75% din piaţa de cablu din România.

Adrian Sârbu: „Digi a dobândit, cu sprijinul statului, monopol absolut.”

Adrian Sârbu: „Digi îşi distruge concurenţa, dictează legi Guvernului.”

Săptămâna viitoare ar putea fi votată în Comisia de Cultură a Senatului noua lege a audiovizualului. Ea stârneşte controverse, deşi nu ar trebui sa facă decât să se conformeze cerinţelor Europene, care vor să ia puterea din mâna cabliştilor care ajung să controleze audiovizualul.

România a căzut opt locuri în clasamentul libertăţii presei iar unul dintre cele mai importante motive este faptul că partidele politice finanţează instituţiile de presă, spune un raport al Reporteri Fără Frontiere. România se afla şi în situaţia unică în Europa, în care un operator de cablu are o cota de piaţă de aproape 75%.

Despre asta a discutat, în cadrul emisiunii ŞTIU, Adrian Sârbu, care şi-a expus opinia în legătură cu acest subiect.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
monopol,
piata,
sprijin,
lege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.