Admitere liceu 2022. Topul liceelor din Bucureşti după media de admitere. Colegiul Naţional Sfântul Sava a trecut pe primul loc, depăşind Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr

Autor: Ramona Cornea Postat la 14 iulie 2022 1293 afişări

Admitere liceu 2022. Topul liceelor din Bucureşti după media de admitere. Colegiul Naţional Sfântul Sava a trecut pe primul loc, depăşind Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr

Colegiul Naţional Sfântul Sava a avut ultima medie de admitere de 9,66 anul acesta, cea mai mare din rândul liceelor din Bucureşti, după cum arată datele de la Ministerul Educaţiei. Anul acesta s-a schimbat conducerea clasamentului, după ce Colegiul Naţional Sfântul Sava a trecut pe primul loc, depăşind Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, care a avut ultima medie de admitere 9,63.

Top trei cele mai bune licee din Bucureşti după media admitere de anul acesta a fost completat de Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, cu ultima medie de admitere de 9,68.

Următoarele în top 10 au fost Colegiul Naţional Spiru Haret, cu ultima medie de admitere de 9,5, Colegiul Naţional Mihai Viteazu, cu 9,49, Colegiul Naţional George Coşbuc – 9,48, Colegiul Naţional Grigore Moisil – 9,36, Colegiul Naţional Cantemir Vodă – 9,35,  Colegiul Naţional Gheorghe Şincai – 9,32 şi Colegiul Naţional Matei Basarab, cu ultima medie de admitere de 9,32.

Ministerul Educaţiei a publicat astăzi rezultatele primei etape de repartizare la liceu. În acestă etapă, 110.035 de absolvenţi, adică 94,13% dintre ei, au fost repartizaţi computerizat, iar 6.852 absolvenţi, adică 5,87%, au rămas nerepartizaţi, după cum arată datele de la Ministerul Educaţiei.

La Evaluarea Naţională de anul acesta, 82,4% dintre elevi au obţinut o medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6 % au avut o medie sub 5. La nivelul ţării au fost 237 de medii de 10 anul acesta.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.