Administraţia prezidenţială din Cehia laudă măsurile antiimigraţie introduse de Donald Trump

Autor: Mircea Olteanu Postat la 29 ianuarie 2017 73 afişări

Un purtător de cuvânt al preşedintelui ceh Milos Zeman a lăudat măsurile antiimigraţie introduse de noul lider de la Casa Albă, spunând că Trump are grijă de cetăţenii ţării sale, adăugând că este exact opusul atitudinii elitelor din UE, informează postul de televiziune France24.

"Preşedintele Trump îşi protejează ţara, este preocupat de siguranţa cetăţenilor săi. Exact ceea ce elitele UE nu fac", se afirmă într-un mesaj postat pe Twitter de Jiri Ovcacek, purtătorul de cuvânt al lui Zeman.

"Siguranţa cetăţenilor cehi este o prioritate. Acum avem aliaţi în Statele Unite", a completat Ovcacek.

Zeman, care manifestă simpatii proruse, l-a susţinut pe Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din Statele Unite şi a criticat de migraţia dinspre ţările musulmane, spunând că valul de refugiaţi reprezintă o "invazie organizată" şi declarând că este "imposibilă integrarea" musulmanilor.

Migraţia este o temă politică majoră în Cehia, în pofida faptului că cei mai mulţi refugiaţi au evitat să se stabilească aici şi au ales să se îndrepte spre statele mai dezvoltate din vestul şi nordul Europei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEHIA,
IMIGRANŢI,
TRUMP

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.