Actorii de la Hollywood autorizează greva, iar scenariştii continuă protestul

Autor: Andreea Tobias Postat la 06 iunie 2023 26 afişări

Actorii de la Hollywood autorizează greva, iar scenariştii continuă protestul

Sindicatul actorilor de la Hollywood a autorizat o grevă în cazul în care negocierile contractuale vor eşua, intensificând astfel presiunea asupra marilor studiouri de film şi televiziune care se confruntă deja cu o lună de întrerupere a activităţii scenariştilor.

După închiderea votului, luni, SAG-AFTRA a declarat că 97,91% din voturile exprimate au susţinut autorizarea grevei.

Aproape 65.000 de membri, adică aproximativ 48%, au votat pentru declanşarea grevei.

"Bravo SAG-AFTRA. Suntem în această cursă pentru a o câştiga", a declarat Fran Drescher, preşedintele sindicatului, citat de Reuters.

Discuţiile dintre sindicatul cu 160.000 de membri, cel mai mare de la Hollywood, şi marile studiouri sunt programate să înceapă miercuri.

O grevă a actorilor ar duce la o închidere mai amplă la Hollywood şi ar creşte presiunea asupra studiourilor care au nevoie de programe pentru a-şi alimenta serviciile de streaming şi programul de difuzare TV din toamnă.

Actorii doresc salarii mai mari şi garanţii împotriva utilizării neautorizate a imaginilor lor prin intermediul inteligenţei artificiale. Actuala lor înţelegere expiră la 30 iunie.

Liderii SAG-AFTRA au declarat că industria s-a schimbat dramatic odată cu apariţia televiziunii prin streaming şi apariţia unor noi tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială.

Nu sunt programate noi negocieri cu Sindicatul scriitorilor din America (Writers Guild of America - WGA), aflat în grevă, care reprezintă 11.500 de scenarişti de film şi televiziune. Greva lor a perturbat producţia de emisiuni de noapte şi a oprit proiecte de mare anvergură, inclusiv un nou sezon al serialului "Stranger Things" de pe Netflix şi un spinoff din "Game of Thrones" pentru HBO, deţinut de Warner Bros Discovery (WBD.O).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actori,
grevă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.