A murit Manolo Santana, marele pionier al tenisului spaniol

Autor: Laura Buciu Postat la 12 decembrie 2021 119 afişări

 A murit Manolo Santana, marele pionier al tenisului spaniol

Manolo Santana, marele pionier al sportului spaniol, numărul 1 în lumea tenisului în 1965 şi campion la Wimbledon în 1966, a murit, sâmbătă, la vârsta de 83 de ani.

Manuel Martinez Santana s-a născut pe 10 mai 1938, în Madrid şi a murit, sâmbătă, la vârsta de 83 de ani, potrivit Marca.

Ca şi teniman, a câştigat patru titluri de Grand Slam la simplu: Roland Garros (1961, 1964), Wimbledon (1966) şi US Open (1965), precum şi un titlu la dublu, la dublu: Roland Garros (în 1963).

Manolo Santana s-a aflat pe locul 1 în clasamentul mondial în 1966.

Manolo Santana s-a retras în 1973, dar în 1979, s-a reîntors la Campionatele Spaniei şi a ajuns în sferturi.

Manolo a murit în casa lui din Marbella.

„Ne va fi dor de tine Manolo; vei fi mereu unic şi special. Condoleanţe familiei şi multă putere în acest moment. Nu te vom uita niciodată”, a scris, pe Twitter, Rafael Nadal.

Manolo Santana este din genraţia lui Ilie Năstase. Pentru că avea o încredere extraordinară în el, Ion Ţiriac l-a lăsat să conducă turneul său de la Madrid.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
manolo,
tenis,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.