Patru cărţi de citit în vacanţa de Crăciun

Autor: Iuliana Roibu Postat la 23 decembrie 2013 2084 afişări

Nu am avut mult timp la dispoziţie pentru citit în 2013. Sper să reuşesc să recuperez în 2014 şi să fac la sfârşitul anului viitor o listă mai bogată şi cu care să pot convinge pe aproape oricine, indiferent de gusturile de lectură. M-au surprins în acest an patru titluri, pe care vi le recomand.

Patru cărţi de citit în vacanţa de Crăciun

Nu am găsit traduceri pentru niciuna dintre ele, dar contul pe Amazon şi tabletele din dotare vă vor ajuta să nu le rataţi, dacă vi se par interesante. M-aş bucura să primesc feedback de la Dumneavoastră după ce le citiţi. Sărbători Fericite şi lectură plăcută!

De plăcere:

1. The Hare with the Amber Eyes. O carte despre care am spus tot anul care a trecut că domină detaşat topul lecturilor de plăcere din ultimii ani. Este o poveste care traversează mai multe generaţii ale unei familii bogate de evrei, cu pasiuni, cu destine extraordinare, cu apetit pentru gust şi nobleţe. Autorul, Edmund de Waal, este un celebru artist ceramic, care a moştenit o colecţie de 260 de netsuke şi a pornit să le caute povestea. A găsit un traseu de un realism fantastic şi a mai găsit şi talentul propriu de scriitor, despre care nu ştia măcar că există.

2. Empty Mansions: The Mysterious Life of Huguette Clark and the Spending of a Great American Fortune. Am descoperit din întâmplare că Bill Dedman, un jurnalist care a câştigat un Pulitzer şi pe care îl urmăresc a scris o carte mai mult decât plăcută. Totul a început când Dedman a trecut în 2009 pe lângă o casă nelocuită de mai bine de 60 de ani şi a văzut că este de vânzare. Documentând subiectul, a găsit o cale surprinzătoare de a explora istoria americanilor şi vieţile neobişnuite ale bogaţilor din secolele trecute. O lectură care vorbeşte frumos despre inutilitatea bogăţiei şi despre frumuseţea cunoaşterii.  

De business:

1. Leaders Eat Last, de Simon Sinek. Simon Sinek scrie savuros despre subiecte îmbâcsite. Ne îndeamnă să ne întrebăm de ce? şi cum? la fiecare pas pe care îl facem în carieră sau în viaţa personală. Sinek a observat cum marinarii începători intră primii la cantină, iar căpitanii mănâncă la sfârşit, obicei împământenit de secole, astfel încât să asigure confortul şi forţa celor care fac munca grea. Transpus în business, conceptul este mai mult decât interesant, iar Sinek ne aminteşte să ne întrebăm în fiecare dimineaţă dacă merită să ne trezim să mergem la serviciul pe care îl avem sau să ne căutăm din acel moment altul care ne place mai mult.

2. Small Move, Big Change, de Caroline Arnold. Una dintre puţinele cărţi de self-help care nu te plictiseşte după primele pagini. POziţionarea de selfhelp este singura parte nefericită a acestei cărţi, deoarece este mult mai mult decât atât. Caroline Arnold, soţie, mamă şi business innovator, în present managing director la Goldman Sachs, se foloseşte de propriile succese şi eşecuri ca studii de caz, reuşind să îşi analizeze comportamentele în aşa fel încât să îşi seteze aşteptări mici pentru a obţine rezultate de fiecare dată. O carte autobiografică şi motivantă, plăcută şi utilă, în care autoarea vorbeşte despre ea însăşi şi ne îndeamnă să economisim mai mult, să mâncăm mai puţin, să ne organizăm mai bine, să ne valorizăm şi să ne respectăm rezoluţiile din noaptea de Revelion.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/patru-carti-de-citit-in-vacanta-de-craciun-11797230
11797230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.