TRAFICUL RUTIER a fost reluat pe A1, în Alba, pe sensul Sebeş-Cunţa, după o înrerupere de şase ore

Autor: Departamentul Eveniment Postat la 22 decembrie 2013 88 afişări

Traficul rutier a fost reluat pe A1 în judeţul Alba, pe sensul Sebeş-Cunţa, la ora 14.55, după o întrerupere de aproape şase ore din cauza tamponărilor în urma cărora patru persoane au fost rănite, una grav, iar 31 de autoturisme au fost avariate, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, imediat după accidente, în vederea limitării efectelor acestora, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 - pe vechea rută), pentru a efectua cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică.

"După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş", mai precizează Infotrafic.

CNADNR a anunţat că a început cercetări disciplinare şi l-a suspendat pe durata acestora pe şeful Centrului de Întreţinere şi Coordonare Pianu (Alba), în urma tamponărilor produse pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş-Cunţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică, directorul CNADNR, Narcis Neaga, a dispus începerea cercetării disciplinare "a factorilor responsabili de producerea evenimentului, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare după finalizarea cercetării disciplinare", în urma tamponărilor care au avut loc în cursul dimineţii pe sectorul de autostradă Sebeş-Cunţa, pe raza administrativă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişora, Secţia de Drumuri Naţionale Deva.

De asemenea, conducerea CNADNR precizează că şeful Centrului Centrului de Întreţinere şi Coordonare Pianu (judeţul Alba), Robert Mallasz, a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetărilor.

Conform sursei citate, "acţiunile de combatere a producerii poleiului" au început în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la ora 03.00.

"Acţiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3.00 prin acţionarea cu trei utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00, pe sectorul de autostradă Sebeş-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de acţionare. La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293 - km 316, s-a acţionat prin răspândirea a 32 tone de sare cu două autobasculante cu lamă si răspânditor pe sensul Pianu-Cunţa şi cu două Unimog-uri pe sensul Cunţa-Pianu", se mai menţionează în documentul citat.

Potrivit CNADNR, în urma tamponărilor circulaţia rutieră se desfăşoară normal pe sensul de mers Cunţa-Sebeş, fiind închisă pe sensul de mers Sebeş-Cunţa până la finalizarea cercetărilor Poliţiei.

Un număr de 31 de autovehicule au fost avariate în tamponărilor care au avut loc duminică dimineţă pe sensul Sebeş - Cunţa al autostrăzii Sibiu-Orăştie, pe un tronson inaugurat joi.

În urma accidentului au fost rănite patru persoane. Una dintre victime - o femeie - a fost rănită grav, pentru scoaterea acesteia din maşină intervenind echipaje de descarcerare. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, iar ceilalţi trei răniţi, care au suferit fracturi, au fost duşi la spitalul din Sebeş.

Printre autovehiculele aflate în coloana implicată în accidentul în lanţ s-a numărat şi cel în care se afla cântăreaţa Paula Seling împreună cu soţul ei, artista declarând că maşina lor nu a fost afectată şi că au scăpat "ca prin urechile acului". Ea a spus că vizibilitatea era redusă din cauza ceţii, iar carosabilul era extrem de alunecos, autoturismele derapând.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.

În urma tamponărilor, administratorul drumului, Secţia Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, a fost sancţionată cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TRAFIC,
ACCIDENT,
AUTOSTRADĂ
/actualitate/traficul-rutier-a-fost-reluat-pe-a1-in-alba-pe-sensul-sebes-cunta-dupa-o-inrerupere-de-sase-ore-11808348
11808348
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.