3Pillar Global inaugurează un nou centru de dezvoltare IT în România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 septembrie 2017 289 afişări

3Pillar Global, companie americană de servicii IT, cu o prezenţă activă pe piaţa din România din 2009, inaugurează astăzi, 6 septembrie, cel de-al treilea centru de dezvoltare din România. Compania americană alege oraşul Iaşi pentru extinderea operaţiunilor din România după o competiţie între mai multe centre din ţară şi regiune.

3Pillar Global inaugurează un nou centru de dezvoltare IT în România

Activitatea 3Pillar Global în România a început în 2009 şi se întinde pe aproape un deceniu, timp în care compania a crescut organic, constant, de la preluarea unei companii locale din Cluj-Napoca până la inaugurarea celui de-al treilea centru de dezvoltare, majoritatea operaţiunilor desfăşurându-se acum din România. De altfel, 3Pillar Global este una din puţinele companii internaţionale care deschide birouri operaţionale în toate cele trei centre secundare din România, Timişoara, Cluj şi Iaşi.

Centrul de dezvoltare din Iaşi este un pas strategic, pregătit temeinic mai bine de un an; această inaugurare fiind o referinţă pentru 3Pillar Global. Capitala Moldovei a fost în concurenţă cu alte centre din ţară, inclusiv Bucureşti, dar şi oraşe din străinătate. Modelul de succes aplicat în Cluj-Napoca şi Timişoara şi nivelul ridicat al specialiştilor IT din cele două birouri având ca rezultat extinderea operaţiunilor a avut o greutate aparte în luarea deciziei finale. Alţi factori determinanţi au fost indicatorii favorabili specifici oraşului Iaşi - existenţa unui centru universitar important şi a unui număr mare de absolvenţi cu studii în IT, nivelul de calificare a specialiştilor IT şi disponibilitatea acestora pe piaţa muncii, posibilităţile de extindere a operaţiunilor şi infrastructura oraşului. În urma unui amplu proces de analiză care a durat mai bine de un an,  managementul companiei s-a arătat favorabil deschiderii celui de-al treilea centru de dezvoltare tot în România şi tot într-un oraş secundar.

Biroul cu o suprafaţă totală de 700 de metri pătraţi situat în zona centrală a oraşului, în ansamblul Moldova Business Center, va găzdui aproximativ 50 de ingineri şi specialişti IT până la finalul acestui an. După modelul birourilor din Cluj-Napoca şi Timişoara, 3Pillar Global ia în considerare extinderea suprafeţei închiriate în centrul din Iaşi pentru a ajunge la cel puţin 100 de angajaţi.

În centrul de dezvoltare din Iaşi, 3Pillar Global vizează să atragă specialişti senior şi de nivel mediu cu o experienţă de minim 2 ani de zile în IT şi competenţe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicaţii web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End), mobile (iOS şi Android) şi testare care se vor alătura celor 450 de angajaţi din România.

3Pillar Global Romania face parte dintr-o organizaţie globală cu operaţiuni pe trei continente şi 800 de angajaţi. Cu 450 de angajaţi şi managementul operaţional în România, 3Pillar Global Romania are o importanţă strategică pe harta globală a organizaţiei. Experţii IT 3Pillar Global Romania îmbină gândirea de business şi expertiza tehnică în tehnologii de ultimă generaţie, cu aplicabilitate în mobile computing, cloud şi big data, pentru a dezvolta produse solicitate de clienţi de top din media şi entertainment, informare, sănătate şi financiar, printre care: PBS, televiziunea publică din SUA, CARFAX, lider în furnizarea de informaţii despre istoricul autovehiculelor, respectiv Equinox, leader mondial în sport şi servicii de întreţinere.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.