Cum arată tribul care nu a atins pământul niciodată - GALERIE FOTO, VIDEO

Autor: Florin Casota, Roxana Cârcior Postat la 19 august 2018 4896 afişări

Imaginile realizate fotograful Claudio Sieber ne arată viaţa fascinantă a oamenilor Baju, un trib nomad care trăieşte doar pe apă.

Ei sunt porecliţi "ţiganii mării" deoarece trăiesc doar pe apă, iar unii dintre ei au "rău de pământ". Ei fie trăiesc în bărci înguste unde şi dorm, fie în căsuţe din lemn contruite deasupra apei. Tribul Baju locuieşte în apropierea insulei Borneo.

Oamenii Bajau nu au cetăţenie şi nu au drepturi la facilităţi sau la şcoli.

În loc să înveţe să matematică sau biologie, copii bajau învaţă cum să prindă peşti, crabi sau caracatiţe. Se zice că datorită faptului că petrec atât de mult timp sub apă ochii lor văd mai clar sub apă decât oamenii obişnuiţi. Viaţa lor este atât de legată de apă încât timpul îl măsoară în funcţie de maree şi nu numără orele şi zilele.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.