Sex şi politică la Google: urzeala tronurilor la sediul companiei din Mountain View

Autor: Marius Oncu Postat la 01 octombrie 2013 1311 afişări

Lumea îşi imaginează că este minunat să lucrezi la Google, unde atmosfera este relaxată şi veselă, precum logoul plin de culoare al companiei. Din exterior, Google este văzută drept compania aceea cu mottoul „Nu fi rău", condusă de tocilari în tricouri şi jeanşi.

Sex şi politică la Google: urzeala tronurilor la sediul companiei din Mountain View

OAMENII ÎŞI IMAGINEAZĂ CĂ ŞEFII GOOGLE SUNT NIŞTE TEHNOIDEALIŞTI, CARE VOR SĂ FOLOSEASCĂ BANII ŞI PUTEREA COMPANIEI PENTRU A CONSTRUI MAŞINI CARE SE CONDUC SINGURE, COMPUTERE CARE POT FI PURTATE CU OCHELARII ŞI PENTRU A LANSA INTERNET WIFI ÎN AFRICA FOLOSIND DIRIJABILE. Această imagine despre Google este corectă, dar este în acelaşi timp incompletă, scrie Business Insider. Dincolo de logoul colorat, în sediul din Mountain View, Google este un focar de lupte interne şi sex. Şi a fost aşa întotdeauna.

„În interiorul Google este ca în Urzeala tronurilor (Game of Thrones)„, a declarat pentru Business Insider o sursă care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Google. Urzeala tronurilor este titlul unei serii de romane după care a fost realizat un serial difuzat de postul de televiziune HBO. Intriga este complexă, povestea principală urmărind mai multe familii care încearcă să preia controlul unui regat. Serialul şi cărţile sunt încărcate de violenţă, sex şi intrigă politică.

La Google nu există violenţă. Dar sex şi politică? O, da!

ANGAJATUL 59.

Serialul Urzeala tronurilor este renumit pentru nonşalanţa şi frecvenţa scenelor de sex între personaje care se luptă pentru putere sau sunt atraşi de aceasta. Orice prezentare cinstită a istoriei Google trebuie să menţioneze că întâlnirile dintre cei puternici şi cei însetaţi de putere au avut loc în cadul companiei încă din perioada de început. În cartea „Mă simt norocos: Mărturiile angajatului Google numărul 59„, scrisă de Douglas Edwards, prima şefă a departamentului de resurse umane al companiei, Heather Cairns, afirmă că „hormonii îşi făceau de cap şi nu toată lumea ţinea minte să-şi încuie uşa„.

Edwards descrie o astfel de situaţie în cartea sa.

„Aveam o cameră fără ferestre, pentru cei care trecuseră de limitele oboselii. Într-o după-amiază, un angajat a aruncat o privire în acea cameră şi a văzut doi ingineri în pat, prinşi într-un act de calcul paralel fără computer„. Şefii Google nu i-au pedepsit pe cei doi, stabilind un precedent care persistă şi în prezent. Nu au fost transmise mesaje aspre de reamintire a regulamentelor, iar situaţiile de acest fel s-au perpetuat, numai că la ore mai târzii şi în birouri „luminate doar de pasiune şi strălucirea monitoarelor de calculator", se arată în cartea lui Edwards.

În anii următori, relaţiile sexuale şi sentimentale între angajaţii Google s-au dezvoltat indiferent de nivelul de conducere. În mod obişnuit, aceste relaţii sunt sănătoase şi normale, lipsite de scandal şi plictisitoare. O pereche de angajaţi ai Google au o relaţie o anumită perioadă, după care se despart sau se căsătoresc. Aproape nimeni nu observă. Câteodată, apare însă şi scandalul.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
companie,
sex,
politica,
sediu,
refuz,
logo
/special/sex-si-politica-la-google-urzeala-tronurilor-la-sediul-companiei-din-mountain-view-11429353
11429353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.