Parisul, ostil faţă de intrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen

Postat la 30 septembrie 2013 50 afişări

Parisul şi-a reafirmat luni ostilitatea faţă de intrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen în actualele condiţii de control la frontierele externe ale celor două ţări, a declarat luni ministrul francez de Externe Laurent Fabius, relatează postul France Inter în pagina electronică.

Parisul, ostil faţă de intrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen

 În plină polemică asupra dificultăţilor de intergrare a romilor în Franţa, şeful diplomaţiei franceze a făcut totuşi o distincţie între situaţia romilor şi problema unei aderări la spaţiul de liberă circulaţie.

Decizia cu privire la o eventuală intrare a Roâniei şi Bulgariei în cadrul acestui grup de 26 de ţări (22 state membre UE plus Elveţia, Liechtenstein, Norvegia şi Islanda) urmează să fie tranşată la sfârşitul lui 2013, a subliniat Fabuis.

În opinia şefului diplomaţiei franceze, aderarea la Schenghen a acestor două state membre ale Uniunii Europene (UE) - vizate de restricţii pe piaţa muncii în UE care vor fi anulate pe 1 ianuarie 2014 - va însemna că imigranţi provenind din ţări din afara Uniunii ar putea să pătrundă în mod liber pe teritoriul european, trecând pe teritoriul celor două ţări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parisul-ostil-fata-de-intrarea-romaniei-si-bulgariei-in-spatiul-schengen-11424513
11424513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.