Inovaţie prin simplificare

Autor: Georgiana Călin Postat la 08 decembrie 2016 439 afişări

Inovaţie prin simplificare

Wetterbest, companie producătoare de sisteme pentru acoperişuri, a creat un proces tehnologic simplificat pentru producţia cârligelor de jgheab, inovaţie care a dus la creşterea ponderii cifrei de afaceri a produsului în cadrul veniturilor totale, dar şi la plusuri în vânzări.

ELEMENTUL DE NOUTATE:

Derularea procesului tehnologic este similară prelucrării pe o matriţă în paşi, dar acesta este reprodus într-un echivalent deschis al acesteia şi cu acţionari autonomi, constituindu-se într-un echipament special, de sine stătător. Procesul constă în operaţii succesive de alimentare cu material (platbandă oţel zincat), toate în regim automat.

Echipamentul care derulează procesul tehnologic este o linie automată cu alimentare din rulou de platbandă, care realizează fazele succesive de perforare şi îndoire, precum şi de evacuare a produsului finit într-un mod caracterizat de simplitate, fiabilitate şi chiar spectaculozitate, fiind efectuat la vedere. Folosit pentru prima dată în România, acest sistem reprezintă o inovaţie inclusiv plan global.

EFECTELE INOVAŢIEI:

Acest sistem inovator presupune reducerea treptată a costului de producţie pentru cârligele de jgheab, de la 7,59 lei pe bucată în 2012 (fiind importat) la 1,43 lei pe bucată în 2015. Ponderea cifrei de afaceri aferente cârligelor în cifra de afaceri totală a evoluat de la 0,29% în 2012, pe vremea când era importat, la 2,96% în 2015, fiind produs în cadrul companiei.

DESCRIEREA INOVAŢIEI:

Ideea a pornit de la necesitatea de a produce cârlige de jgheab cu costuri de investiţie mici, evitând soluţiile tehnologice practicate în lume, cu prese mari (160 tf), matriţe mari şi cu înalt grad de complexitate (în consecinţă, mai puţin fiabile) şi cu preţuri foarte mari. Procesul de punere în practică a început în mai 2011, iar în noiembrie 2012 a fost pusă în funcţiune prima linie automată. Odată cu realizarea celei a de-a doua linii automate, procesul a fost îmbunătăţit.

Valoarea investiţiei a ajuns la 70.000 de euro, pentru o linie automată, cu echipare pentru patru tipuri de cârlige de jgheab. Spre comparaţie, o linie automată clasică de producţie, importată din Finlanda ar fi costat de peste cinci ori mai mult (384.500 euro), în acelaşi context de echipare, conform reprezentanţilor companiei.

Urmărește Business Magazin

Povestea celui mai mare proprietar român de malluri şi a celei mai de succes poveşti din imobiliarele româneşti Povestea celui mai mare proprietar român de malluri şi a celei mai de succes poveşti din imobiliarele româneşti

Cea mai de succes poveste din imobiliarele româneşti a început în Iaşi, în urmă cu 20 de ani, odată cu deschiderea primului centru comercial din afara Bucureştiului şi a celui de al doilea mall al ţării.

vezi continuarea
ZF.ro
Tehnologia REVOLUŢIONARĂ care schimbă totul: Oraşele „deştepte” devin realitate şi pentru români Tehnologia REVOLUŢIONARĂ care schimbă totul: Oraşele „deştepte” devin realitate şi pentru români
Dezvăluiri: Ce vor românii de fapt de la un desert. Secretele unuia dintre cei mai cunoscuţi oameni din domeniu
Mediafax
„Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut „Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut
Economiile se prăbuşesc în pandamie, dar cei 4 giganţi din tech au înregistrat un profit de 28 de miliarde de dolari
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Luptătorul K1 Cătălin Moroşanu va deschide lista PNL pentru Consiliul Judeţean Galaţi Luptătorul K1 Cătălin Moroşanu va deschide lista PNL pentru Consiliul Judeţean Galaţi
Tudose, ironic: Prefectul de Brăila a fost la o şedinţă de partid.Nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării
COMENTARIU Valeriu Şuhan Pe bune ? Nu-mi da vestea asta...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.