Infograficul săptămânii: Rezervele mondiale de aur

Postat la 22 aprilie 2013 96 afişări

Preţul aurului a înregistrat o perioadă de scădere, încrederea investitorilor fiind afectată de reducerea preţului ţintă de către unele grupuri bancare, precum şi de vânzarea de către investitori a unor produse financiare legate de aur. Goldman Sachs a coborât recent preţul ţintă pentru aur în acest an la 1.545 de dolari pe uncie.Unii analişti consideră că la declinul puternic au contribuit şi temeri că marile bănci centrale ar putea vinde aur pentru a ajuta guvernele să-şi reducă datoriile.

Comisia Europeană a propus recent, într-un document preliminar ajuns în presă, ca banca centrală a Ciprului să vândă excesul rezervei de aur, pentru a obţine circa 400 de milioane de euro.

Dar, de fapt, cât aur au băncile naţionale?


VEZI MAI JOS SI ALTE INFOGRAFICE

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Infografic,
aur,
bani,
pret
/special/infograficul-saptamanii-rezervele-mondiale-de-aur-10778665
10778665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.