Infograficul săptămânii: Preţul hranei şi revoltele populare

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 octombrie 2012 61 afişări

Care ar putea fi principalul motiv pentru o revoltă? Sărăcia, opresiunea, drepturile sociale? Un grup de cercetători din Cambridge spune altceva: este foamea, pur şi simplu. Un studiu din 2011 stabileşte o legătură clară între evoluţia indicelui preţului alimentelor calculat de Food and Agriculture Organisation (FAO) din cadrul ONU şi revoltele populare izbucnite în lume.

Anii 2008 şi 2011, când indicele in cauză, care arată evoluţia lunară a preţurilor unui coş de mărfuri alimentare, a depăşit 210 puncte au grupat un număr important de revolte.În prezent indicele FAO a urcat la 213 puncte, împins de seceta care s-a manifestat în mai multe zone ale lumii. Aşa că posibilitatea apariţiei unei a treia runde de perturbări sociale pe scară largă este foarte probabilă. Iar vara anului 2013 pare a fi cea mai expusă perioadă, cu precădere luna august.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infografic,
energie,
tendinte,
grafice,
consum
/special/infograficul-saptamanii-pretul-hranei-si-revoltele-populare-10149557
10149557
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.