Infograficul săptămânii: Europa taxelor

Postat la 10 decembrie 2012 53 afişări

România rămâne pe ultimul loc în Europa Centrală şi de Est (ECE), cu 41 de plăţi necesare pentru achitarea tuturor obligaţiilor fiscale. Pe plan mondial, România se plasează pe locul 136 în clasamentul “Paying Taxes 2013”, realizat de Banca Mondială, IFC şi PwC, care analizează 185 de economii la nivel mondial.

Introducerea mecanismelor online de declarare a taxelor a redus numărul de plăţi pe care o companie trebuie să le facă pe parcursul unui an în România de la 113 la 41. O poziţionare mai bună are România în funcţie de timpul necesar pentru plata taxelor, iar rata totală de impozitare este uşor mai scăzută decât media din Europa Centrală şi de Est (44,2% faţă de media de 44,6%). Raportul Paying Taxes 2013 măsoară toate taxele şi contribuţiile obligatorii pentru o companie de talie medie. Acestea includ impozitul pe profit, contribuţiile sociale şi restul plăţilor aferente relaţiilor de muncă suportate de angajatori, impozitul pe proprietate, taxele de transfer de proprietate, impozitul pe dividende, impozitul pe câştigurile de capital, taxa pe tranzacţiile financiare, taxa pe deşeuri, impozitele auto şi taxa de drum etc.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini,
auto,
industrie
/special/infograficul-saptamanii-europa-taxelor-10381576
10381576
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.