Cum a ajuns General Motors in faliment - GALERIE FOTO

Postat la 01 iunie 2009 216 afişări

General Motors, cu o istorie de peste 100 de ani, a cerut, luni, protectia legii falimentului si a anuntat ca pasivele grupului, de peste 170 de miliarde de dolari, depasesc de peste doua ori valoarea activelor, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

Procedurile de faliment se vor desfasura la un tribunal din New York, potrivit Mediafax.

GM va inchide 14 fabrici ale grupului pana in 2012, urmand sa ajunga la 33 de unitati de productie. Conducerea constructorului auto estimeaza ca va ajunge la utilizarea intregii capacitati de asamblare incepand cu 2011.

Numarul angajatilor din SUA ar urma sa scada la 27.200 in urma procesului de restructurare, de la 35.100 persoane la sfarsitul anului trecut.

Printre posesorii celor mai mari creante negarantate ale grupului american se numara Wilmington Trust, cu 22,76 miliarde de dolari, si sindicatul angajatilor din industria auto (UAW), cu 29,56 miliarde de dolari.

Prabusirea GM este al treilea faliment ca marime din istoria SUA si cel mai important la nivelul industriei americane.

Primele doua pozitii in topul falimentelor in Statele Unite sunt ocupate de Lehman Brothers, cu active in valoare de 691 miliarde de dolari, si WorldCom, companie de telefonie cu active de 104 miliarde de dolari. Chrysler, care se afla in reorganizare dupa intrarea in faliment in luna mai, ocupa pozitia a sasea, cu active in valoare de 39,3 miliarde de dolari.

GM este a 99 companie americana, listata la bursa, care cere protectia falimentului in 2009 si a opta cu active in valoare de peste zece miliarde de dolari. Cele 99 de companii care au intrat in faliment in 2009 controlau active de 345 miliarde de dolari.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA O GALERIE FOTO CU ISTORIA DE PESTE 100 DE ANI A GENERAL MOTORS

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
general motors,
industrie,
auto,
transporturi
/special/cum-a-ajuns-general-motors-in-faliment-galerie-foto-4476021
4476021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.