Si ce folos daca Mutu a dat doua goluri cu Andorra?

Postat la 11 decembrie 2005 2 afişări

Marti, 16 august: Presedintele Traian Basescu trecedin nou pe la podul de la Maracineni, Buzau, obiectivulde infrastructura cel mai afectat de inundatii.

Marti, 16 august: Presedintele Traian Basescu trecedin nou pe la podul de la Maracineni, Buzau, obiectivulde infrastructura cel mai afectat de inundatii.

"Maine cu siguranta trec premierul si toti ministrii buluciti la pod, ca atat timp cat am fost in concediu au uitat sa mai treaca pe la pod. De maine, bulucesc toti!", a afirmat Basescu. El a tinut sa precizeze ca a facut mai multe vizite in zona nu pentru ca s-ar fi indragostit de acest obiectiv, ci pentru ca este cea mai importanta paguba produsa de inundatii in infrastructura. Miercuri, 17 august: Premierul Tariceanu, direct vizat de afirmatii, ii raspunde presedintelui, afirmand ca nu se duce ca sa se plimbe, ci ca sa evalueze, ca inginer, stadiul realizarii lucrarilor de refacere a podului.

 "La podul de la Maracineni am mers pana in momentul in care am considerat necesar si acel moment a fost determinat de interventiile pe care le-am facut pentru ca fortele umane si mijloacele tehnice sa fie la nivelul necesar realizarii lucrarilor in timp", a explicat premierul. El a mai spus ca nu trebuie sa se duca personal in fiecare zi la acel pod.

"Eu nu sunt sef de santier, dar in momentul in care am vazut, pentru ca sunt inginer constructor si ma pricep si eu, m-am dus. Si, cu ochiul inginerului, pot sa apreciez daca lucrul se desfasoara la nivelul si in ritmul care sa ne permita realizarea termenelor de dare in functiune", a spus prim-ministrul. Doua declaratii care arata cum cei mai inalti demnitari inteleg sa conduca tara. Nu stiu daca presedintele si premierul ar trebui sa-si consume atat de mult energia la acest pod de la Maracineni. Poate ar trebui sa "consume benzina" pentru a se intalni cu investitori si a-i convinge sa aloce fonduri pentru Romania. Decat sa se intreaca pe tema "cine a trecut de mai multe ori pe la pod", presedintele si premierul ar trebui sa-si bata gura pe tema cum se pot crea mai multe locuri de munca, pentru ca fiscul sa aiba de unde lua impozite ca sa finanteze refacerea podului de la Maracineni.

De multe ori ii judecam si ii alegem pe politicieni in functie de ce declara, de cat de tari sunt in vorbe. De prea putine ori ne uitam daca acesti politicieni au facut ceva, daca vorbaria lor i-a convins pe straini sa investeasca in tara, daca se pot lauda cu ceva palpabil, care poate fi cuantificat.   

Presedintele Basescu a declarat ca va fi un jucator, ca se va implica in politica de zi cu zi a tarii si ca nu va sta deoparte, asa cum a facut predecesorul sau, Ion Iliescu. Pana acum a fost doar un jucator care vorbeste mai mult decat sa faca "pe teren" ceva. Exact ca Mutu, care este cel mai bun jucator, dar care nu se poate lauda cu ceva palpabil.

Este jucatorul care cand vorbeste aduce cel mai mare rating, este pe prima pagina a ziarelor, dar nu are la activ nici un Campionat European, nici unul mondial, nici un gol cu Olanda. In schimb, a dat doua goluri cu Andorra si a fost cel mai bun jucator de pe teren.

Ce folos pentru tara daca presedintele Basescu are cea mai ridicata cota de audienta dupa ce trece pe la podul de la Maracineni? A crescut nivelul de trai dupa acele vizite, a adus vreun investitor, a scazut inflatia sau a mai crescut euro ca sa nu mai piarda exportatorii? Nimic din toate astea. Bine, asta ar fi treaba premierului si a Guvernului. Dar presedintele a spus ca vrea sa fie un jucator si ar trebui sa-si asume astfel si evolutia economiei. Cresterea economica incepe sa-si piarda din suflu, iar ultimele date statistice arata ca si productivitatea pierde teren. Investitiile straine bat pasul pe loc, iar numarul de salariati din industrie scade. In schimb, numarul functionarilor publici creste cu 15.000 in sase luni. A crescut atat de mult economia, s-a marit populatia, ca sa se justifice cresterea numarului de functionari publici? Nimic din toate astea, ci dimpotriva.

Tot luptandu-se la pod, presedintele si premierul uita ca nu vor avea de unde sa plateasca "podul" daca nu se ingrijesc de economie, care da primele semne de incetinire a cresterii.

Urmărește Business Magazin

/opinii/si-ce-folos-daca-mutu-a-dat-doua-goluri-cu-andorra-979201
979201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.