Bogdan Baltazar, cât l-am cunoscut

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 decembrie 2012 43 afişări

A fost primul purtător de cuvânt al vreunui Guvern pe care l-am văzut în viaţa mea. Extraordinar de dezinvolt, la numai câteva luni distanţă de o lume cenuşie, aspră, lipsită de verticalitate - comunismul lui Ceauşescu. Vorbea bine, calm, explica. Şi fuma Kent în faţa camerelor de luat vederi, unii îl vor fi ţinând minte aşa.

Vicepreşedinte la Fondul Proprietăţii de Stat. Avea un birou modest, de vreo patru metri pătraţi, mobilat spartan. Dar mirosea bine acolo şi întâlnirile erau plăcute. Rămâneam împreună şi îmi zâmbea: "....aşa?!" Şi stăteam de vorbă, sărind de la privatizări la mici cancanuri sau la teorie economică şi la filozofia aceea specială a discuţiilor bărbăteşti.

Analist economic şi invitat de onoare la întâlnirile organizate de organizaţii civile dezvoltate sub aripa defunctului PD. În mijlocul costumelor negre şi cămăşilor umile de jurnalişti, un Bogdan Balthazar cu sacou elegant din piele, pantaloni bej, asortaţi, fără cravată, elegant, bine dispus, plin de vervă. Şi de două ori la rând colţul de masă la care stătea - un soi de tiranozaur al mobilierului corporatist de astăzi - cade, iar sacoul acela minunat încasează pahar de apă după pahar de apă. "Dom'ne, masa asta e pericol social", constată, dar zâmbeşte în continuare, la fel de elegant şi de destins.

Cu bancherul BB nu m-am mai intersectat, dar mi s-a părut că banca nu l-a schimbat.

Calm, citit, prietenos, elegant. Un om.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bogdan Baltazar,
BRD,
deces
/opinii/bogdan-baltazar-cat-l-am-cunoscut-10414187
10414187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.