DICTIONAR DE TERMENI

Postat la 06 martie 2006 1 afişăre

TELEVIZIUNE DIGITALA: Orice televiziune al carei semnal este transmis si receptat in format digital. Semnalul poate fi transmis prin satelit, cablu sau Internet.

TELEVIZIUNE DIGITALA: Orice televiziune al carei semnal este transmis si receptat in format digital. Semnalul poate fi transmis prin satelit, cablu sau Internet.  

TELEVIZIUNE INTERACTIVA:
Televiziune digitala care permite telespectatorului sa interactioneze cu programele difuzate. Pentru a fi interactiv un utilizator are nevoie de o conexiune (la cablu, satelit sau Internet) prin care sa primeasca semnalul digital, un set-top box si un canal de iesire (back channel) care de obicei este un modem conectat la un fir telefonic prin care utilizatorul comunica cu furnizorul de continut TV. 

SET-TOP BOX (STB):
Dispozitiv atasat televizorului menit sa transforme semnalul digital in semnal analog. In cazul televiziunii interactive STB poate primi comenzi din partea utilizatorului (prin intermediul telecomenzii) pe care le transmite apoi catre furnizorul de TV prin canalul de iesire. Ultimele tipuri de STB lansate pe piata sunt asemanatoare unui calculator iar utilizatorul poate interactiona cu ele prin intermediul unei interfete care apare pe ecranul televizorului. 

PAY-PER-VIEW: 
Modalitate prin care un client al unui canal TV cu plata (gen HBO) alege sa plateasca suplimentar pentru a vedea o anumita emisiune de maxima audienta (o gala de box) difuzata de respectivul canal TV. 

VIDEO-ON-DEMAND (VOD):
Serviciu cu cost suplimentar, prin care un abonat poate selecta un program (de obicei un film) din-tr-o lista furnizata de operatorul de cablu sau satelit pe care sa-l vizioneze pe o anumita frecventa. Filmul este stocat in memoria de la set-top box iar utilizatorul are posibilitatea sa il opreasca sau sa il deruleze asemeni unui film inchiriat. 

DIGITAL VIDEO RECORDER (DVR):
Aparat care inregistreaza imagini video in format digital pe un hard disk a carui capacitate poate sa ajunga pana la 30 GB sau 60 GB. Permite selectarea rapida a unui anumit continut, identificand timpul/data cand a fost inregistrat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DICTIONAR DE TERMENI
/media-marketing/dictionar-de-termeni-978355
978355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.