Sfaturi pentru mine tânăr, o sursă de inspiraţie pentru tinerii aflaţi în căutare de valori şi de repere

Autor: Razvan Muresan Postat la 17 martie 2015 7128 afişări

„Ce sfaturi mi-aş da mie însumi/însămi dacă aş avea din nou 20 de ani, dar cunoştinţele şi experienţa de astăzi?“. Cei mai admiraţi antreprenori şi executivi din România au răspuns în premieră la această întrebare şi au vorbit despre lucrurile pe care le-ar fi putut face diferit.

La întrebarea „Ce sfaturi mi-aş da mie însumi/însămi la vârsta de 20 de ani, având cunoştinţele şi experienţa de astăzi?“ au răspuns până în prezent Florin Talpeş, proprietar al Bitdefender - citeşte articolul AICI, Raul Ciurtin, proprietar al Albalact - articolul AICI, Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea Ivatherm - articolul AICI, Dan Şucu, proprietar al Mobexpert - articolul AICI, Mihai Marcu, acţionar majoritar al MedLife- articolul aici, Dragoş Petrescu, CEO al Trotter Prim, Wargha Enayati, fondator al Regina Maria - articolul aici, Elena Cremenescu, fondatoarea mărcii de cosmetice Elmiplant - articolul aici, Radu Florescu, CEO Centrade Saatchi & Saatchi România - articolul AICI, Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast - articolul AICI, şi Mircea Turdean, director general al Farmec.

Cei mai importanţi oameni din business au dat de-a lungul timpului în Business Magazin sfaturi din experienţa lor care arată că cel mai important lucru în perioada de creştere şi dezvoltare este să faci alegerile corecte. Liliana Solomon, fost CEO al Vodafone România, spunea la prima ediţie a Meet the CEO (cea mai importantă sursă de poveşti de business) că cel mai important lucru este contextul în care se dezvoltă un tânăr: „La 18 ani ai anumite interese – la 18 mă interesa tenisul, la 25 fizica, la 30 economia. De aceea nu poate să conteze atât de mult ce ai studiat. Contează aplicabilitatea a ceea ce ştii şi ce înţelegi. Am un prieten care spune: dacă te-ai născut prost, poţi să mori prost; dacă te-ai născut deştept, poţi să mori prost. Depinde mult ce faci de-a lungul vieţii – partea intelectuală contează foarte mult: cum eşti educat, la ce şcoli mergi, în ce companii lucrezi“.

La acelaşi eveniment, Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, completa în acelaşi context că o mare influenţă în viitorul unui tânăr o are familia: „Mi se pare foarte important să încep cu educaţia pe care am primit-o, în cei 7 ani de acasă. Eu am crescut într-o famile de clujeni, care ne-a crescut cu nişte principii destul de rigide: responsabilitate, disciplină, să duci bine lucrurile până la capăt. Educaţia este cel mai important lucru pe care ţi-l poate da familia – sunt elemente care reprezintă datele fundamentale ale formării noastre ca personalitate şi caracter. Asta mi-a determinat cariera: ulterior am învăţat economia în România, la facultatea de profil, iar apoi am încercat să înţeleg teoria economică prin studii de drept. Dreptul m-a ajutat foarte mult să înţeleg esenţa economiei, iar apoi mi-am completat educaţia în străinătate, la London Business School, cu un curs de Corporate Finance. Din acel moment s-a conturat cariera mea“.

Perioada 1990-2000, în care cea mai mare parte a comunităţii de business active astăzi a învăţat pe propria piele primele lecţii ale capitalismului, a fost una de studiat business de la zero, operând cu concepte abstracte precum strategii şi planuri pe termen lung sau reguli şi proceduri interne. Dintre oamenii care au învăţat printre primii business în România au fost aleşi Cei mai admiraţi CEO din România, un demers iniţiat în 2010, care a adus în faţa publicului, de-a lungul celor cinci ediţii, numele recunoscute şi confirmate chiar de către mediul de afaceri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dasda
/media-marketing/sfaturi-pentru-mine-tanar-o-sursa-de-inspiratie-pentru-tinerii-aflati-in-cautare-de-valori-si-de-repere-14001001
14001001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.