Hellvig: SRI a redus la minim punerea în aplicare a unor mandate de securitate naţională, în 2014

Autor: Catalina Mihai Postat la 24 martie 2015 82 afişări

SRI a redus la minim, anul trecut, recurgerea la măsuri din categoria celor autorizate de lege pentru limitarea temporară a exercitării unor drepturi, a declarat, marţi, Eduard Hellvig, subliniind că e nevoie de legi care să reflecte echilibrul "just" dintre binomul de securitate şi viaţa privată.

"Având în vedere imperativul absolut al exigenţei unui cadru legal modern adecvat provocărilor cu care ne confruntăm, este necesară găsirea unui echilibru just între binomul de securitate şi viaţa privată şi promovarea unui pachet legislativ care să reflecte acest echilibru, de natură să permită SRI îndeplinirea misiunii sale fundamentale de apărare a statului şi a cetăţeanului", a declarat, marţi, Eduard Hellvig, după şedinţa de bilanţ pe 2014 a Serviciului.

Hellvig a precizat că este important de ştiut că "SRI a căutat şi a reuşit să reducă la minimul posibil recursul la măsuri din categoria celor autorizate de lege pentru limitarea temporară a exercitării unor drepturi".

"Ponderea mandatelor de securitate naţională aferente SRI în 2014 a fost de numai 5,58% din totalul actelor de autorizare puse în aplicare, faţă de 9,52% în 2013", a spus directorul Serviciului Român de Informaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SRI,
MANDATE,
/actualitate/hellvig-sri-a-redus-la-minim-punerea-in-aplicare-a-unor-mandate-de-securitate-nationala-in-2014-14046698
14046698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.