Top 100 cei mai admiraţi CEO: Răsvan Radu, CEO şi preşedinte executiv al UniCredit Bank

Autor: Ioana Matei Postat la 17 martie 2017 1142 afişări

Şeful UniCredit Bank este o prezenţă obişnuită în catalogul 100 cei mai admiraţi CEO. El a fost prezentat şi la ediţia din 2006 a catalogului „100 Tineri Manageri de Top“ şi premiat de Business Magazin ca vârf al generaţiei sale.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Răsvan Radu, CEO şi preşedinte executiv al UniCredit Bank

UniCredit Bank deţine poziţia a cincea în sistemul bancar românesc, având o cotă de piaţă de 8,1%, cu active de 30,6 miliarde de lei. Banca a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net consolidat de 226 de milioane de lei (50 de milioane de euro), în creştere cu 159% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Şeful UniCredit Bank devenea în 2000 vicepreşedinte al CEC, în 2001 vicepreşedinte al Raiffeisen Bank România, iar în 2005 era numit, la 39 de ani, preşedinte al UniCredit România, care avea să fuzioneze după doi ani cu HVB-Ţiriac, creând UniCredit Ţiriac Bank.

De formaţie inginer, absolvent al unui MBA la Paris şi apoi al Harvard Business School în 2001, Radu şi-a început cariera în banking în 1991, după un an petrecut în profesia de bază la Întreprinderea de Echipamente Periferice din Bucureşti, iar prima bancă în care a lucrat a fost BCR.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.