Top 100 cei mai admiraţi CEO: Mihai Marcu, acţionar majoritar şi preşedintele consiliului de administraţie MedLife

Autor: Ioana Matei Postat la 12 martie 2017 920 afişări

A preluat conducerea afacerii MedLife de la mama sa, medicul pediatru Mihaela Gabriela Cristescu, în 2004, şi avea să propulseze compania în topul principalilor furnizori de servicii medicale medicale.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Mihai Marcu, acţionar majoritar şi preşedintele consiliului de administraţie  MedLife

2004 a fost anul în care MedLife a deschis prima hiperclinică, iar acum compania operează 17 hiperclinici, 3 laboratoare proprii de analize, 10 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iaşi, 32 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 14 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med.

 

Cifra de afaceri previzionată pentru anul în curs se plasează în intervalul 130-150 de milioane de euro, cifre condiţionate de procesul de finalizare a achiziţiilor aflate în curs. „Vom suplimenta bugetul de investiţii cu alte 20 de milioane euro, ca urmare a contractării unui nou credit bancar, astfel încât valoare totală a bugetului de investiţii se va ridica la 76 milioane euro”, declara recent Mihai Marcu.

 

Mihai Marcu a intrat în domeniul serviciilor medicale private din sectorul bancar, până în 2004 fiind vicepreşedinte al RoBank. Anterior acestei funcţii a lucrat în sistemul bancar din Statele Unite ale Americii. Prima slujbă a avut-o încă de pe vremea când era student al Facultăţii de Matematică şi a fost tot într-o bancă. Serviciile medicale private au marcat în cariera lui Mihail Marcu trecerea de la un sistem bine organizat, bazat pe reguli şi metodologii, la unul mai puţin reglementat.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.