Top 100 cei mai admiraţi CEO: Florin Talpeş, fondator şi proprietar Bitdefender

Autor: Ioana Matei Postat la 11 martie 2017 1270 afişări

Florin Talpeş este cunoscut mediului de afaceri românesc pentru cei peste 20 de ani în care a clădit un business renumit nu doar în România, ci şi în afara graniţelor. El a pus bazele producătorului celui mai exportat produs românesc după volum, care protejează datele digitale a peste jumătate de miliard de utilizatori din toată lumea.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Florin Talpeş, fondator şi proprietar Bitdefender

Bitdefender SRL a raportat la Ministerul Finanţelor pentru anul trecut afaceri nete de 387 de milioane de lei, iar numărul angajaţilor companiei a ajuns la peste 1.100. Florin Talpeş a debutat în industria software în 1990, după ce a încercat, imediat după absolvirea Facultăţii de Matematică, cariera de cercetător la Institutul pentru Tehnică de Calcul. Ulterior, a pus bazele firmei de software Softwin, ocupându-se în primă fază de dezvoltarea de aplicaţii pentru mai multe companii din Franţa şi apoi de dezvoltarea şi adaptarea de software la cerere în zona educaţională.

Componenta de software educaţional s-a transformat mai târziu în Intuitext. Printre picături, Talpeş a pus apoi şi bazele Bitdefender.  „Mentalitatea de hai să schimbăm lumea în bine, pe care Silicon Valley o are, este una pe care orice întreprinzător trebuie să o aibă, trebuie să o adoptăm şi noi mai mult, măcar legat de comunitatea noastră, de ţara noastră şi, de ce nu, la nivel de tehnologie, chiar de întreaga lume”, descrie Florin Talpeş în cel mai recent interviu modelul după care se ghidează în afaceri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.