Larisa Florian, medalie de aur la Grand Slamul de la Baku. Orădeanca intră în top 10 mondial

Postat la 10 martie 2017 67 afişări

Judoul românesc continuă să ţină steagul sus în arena internaţională. Larisa Florian (21 de ani) a cucerit medalia de aur la Grand Slamul de la Baku (Azerbaidjan), după o evoluţie remarcabilă în cadrul categoriei 52 kg.

Larisa Florian, medalie de aur la Grand Slamul de la Baku. Orădeanca intră în top 10 mondial

Sportiva de la Liberty Oradea a învins în drumul spre finală pe belgianca Charline Van Snick şi pe brazilianca Sarah Menezes, ultima fiind campioană olimpică în 2012, la categoria 48kg (victorie în finala cu Alina Dumitru). În ultimul act la Baku, Larisa Florian a învins-o pe Reka Pupp (Ungaria).

Acest succes îi aduce sportivei tricolore 1.000 de puncte în clasamentul internaţional, care o vor ajuta să intre între primele 10 sportive la 52 kg. Larisa Florian este una dintre speranţele judoului feminin în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokio. Cum şi Andreea Chiţu va reveni cât de curând în competiţiile internaţionale, tot la 52 kg, va exista certitudinea unei categorii extrem de competitive pentru România.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.