Papa Francisc vrea menţinerea practicii CELIBATULUI preoţilor, dar este favorabil unor EXCEPŢII

Postat la 10 martie 2017 81 afişări

Papa Francisc a evidenţiat, într-un interviu acordat presei germane, problema crizei vocaţiei preoţeşti, subliniind că nu intenţionează modificarea actualei practici a celibatului preoţilor în Biserica Romano-Catolică, dar declarându-se totuşi favorabil hirotonirii unor bărbaţi care s-au căsătorit.

Papa Francisc vrea menţinerea practicii CELIBATULUI preoţilor, dar este favorabil unor EXCEPŢII

Lipsa preoţilor este o problemă în multe ţări, a declarat şeful Bisericii Catolice într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Zeit.

"Criza vocaţiei preoţiei este o problemă, una enormă, iar Biserica trebuie să o rezolve. În context, se discută mereu despre celibatul la alegere al preoţilor, mai ales pe fondul lipsei clericilor. Dar celibatul voluntar nu este o soluţie", a afirmat Papa Francisc.

Problema lipsei vocaţiei preoţeşti nu se rezolvă prin căsătorie, a subliniat Papa Francisc. "Dumnezeu ne îndeamnă să ne rugăm. Acesta este lucrul care lipseşte, rugăciunea. Lipsesc şi activităţile prin care tinerii sunt îndrumaţi. Avem o muncă dificilă, dar necesară, pentru că tinerii au nevoie de ea", a subliniat Papa Francisc, potrivit publicaţiilor Die Zeit şi La Stampa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.