Cât de periculoasă este pastila pe care majoritatea românilor o iau fără a cere sfatul medicului

Postat la 10 martie 2017 7645 afişări

Multe persoane consumă o aspirină pe zi pentru a reduce şansele unui atac de cord sau ale unui accident vascular cerebral, fără a cunoaşte şi dezavantajele acestui tratament.

Cât de periculoasă este pastila pe care majoritatea românilor o iau fără a cere sfatul medicului

Experţii spun că cei care au acest obicei ar trebui să se oprească.

 

Ei sunt îngrijoraţi că efectele adverse ale aspirinei, incluzând ulcerele sângeroase, ar putea depăşi beneficiile aduse de acest medicament. 

 

"Nu toată lumea are nevoie de aspirină", spune un specialist.

Medicii sunt de acord că cei mai mulţi pacienţi care au suferit deja un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral ischemic trebuie să ia în mod regulat o aspirina pe zi. 

 

Alte studii medicale se contrazic asupra faptului că ar trebui să fie recomandări diferite în cazul bărbaţilor şi cel al femeilor. 

 

Cu toate acestea, multe sunt de acord că aspirina trebuie recomadata oamenilor pentru care riscurile sunt mai mici decât beneficiile. 

 

Problemă adevărată este că nu toţi pacienţii vor dori să oprească tratamentul cu aspirina, fiind mult mai preocupaţi de un accident vascular cerebral decât de posibilitatea de a dezvoltă un ulcer.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.