Tineri manageri de top 2016: Sorin Petcu, sales & marketing director TotalSoft

Autor: Florin Casota Postat la 23 decembrie 2016 766 afişări

Tineri manageri de top 2016: Sorin Petcu, sales & marketing director TotalSoft

40  DE ANI   /   SALES & MARKETING DIRECTOR   /   TOTALSOFT

CIFRĂ DE AFACERI ÎN 2015: 24 mil. euro

Sorin Petcu are o experienţă de 17 ani în domeniul IT&C şi de un an ocupă funcţia de sales &  marketing director în cadrul TotalSoft.

Şi-a început cariera în industria IT din România la Xerox, încă din timpul facultăţii, apoi a trecut pe la Cisco System, Microsoft, iar acum coordonează echipa de 30 de oameni de sales and marketing a TotalSoft. Anul trecut a fost unul bun pentru companie având în vedere creşterea cifrei de afaceri (a înregistrat cel mai mare profit din ultimii 20 de ani), a numărului de clienţi şi a proiectelor câştigate.

„TotalSoft reprezintă pentru mine o provocare şi în acelaşi timp o schimbare importantă în carieră. După un an petrecut în această companie, cred că am învaţat mai mult decât am făcut-o în 10 ani de carieră. TotalSoft este o companie foarte dinamică, lider de piaţă în sectorul în care activează, companie care face istorie. Spun asta pentru că, după 21 de ani, Charisma este mai mult decât o suită de produse, este un brand care dovedeşte pasiune, inteligenţa şi expertiza românească“, spune Sorin Petcu.

Având în vedere rata de succes de 30% a oamenilor din vânzări, Petcu consideră că „este important cum reuşeşti să îţi alimentezi entuziasmul şi energia astfel încât să nu cedezi şi să rămâi concentrat chiar şi atunci când pierzi. Acest lucru poate face diferenţa, pentru că dacă înţelegi ce şi cum ai greşit, data viitoare nu doar vei câştiga mai mult, dar vei înţelege că trebuie să pierzi mai repede“.

Departamentul pe care-l conduce a înregistrat o creştere de 50% a proiectelor câştigate în ultimul trimestru în comparaţie cu perioada anului trecut, însă nu se mulţumeşte cu atât, iar în următorii ani vrea să treacă la conducerea unei companii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.