Tineri manageri de top 2016: Bogdan Pismicenco, channel manager România, Bulgaria şi Republica Moldova Kasperksy Lab

Autor: Florin Casota Postat la 26 decembrie 2016 291 afişări

Tineri manageri de top 2016: Bogdan Pismicenco, channel manager România, Bulgaria şi Republica Moldova Kasperksy Lab

36 DE ANI    /   CHANNEL MANAGER ROMÂNIA, BULGARIA ŞI REPUBLICA MOLDOVA   /   KASPERSKY LAB

CIFRĂ DE AFACERI ÎN  2014: 710,6 MILIOANE DE DOLARI VENITURI, LA NIVEL GLOBAL

Bogdan Pismicenco a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice, la Universitatea Bucureşti, iar cariera sa se leagă de 2M Digital, Partener Premium Xerox, şi de Kaspersky. La 2M Digital a început în 2003 ca account manager, apoi în 2008 a trecut pe poziţia de sales manager, iar din 2013 se află la Kaspersky pe postul de channel manager, ceea ce a însemnat o trecere de la vânzări directe la vânzări indirecte, prin intermediul partenerilor. „În plus, mutarea a însemnat o abordare diferită de business şi o altă percepţie a pieţei şi a clienţilor“, spune Pismicenco.

Odată cu această mutare într-un domeniu nou de activitate a venit şi cea mai mare provocare pentru Pismicenco, fiind nevoit să înveţe totul de la capăt. „Întregul proces – de la decizia de a pleca dintr-un domeniu pe care îl ştiam foarte bine spre unul despre care a trebuit să învăţ totul – a fost o provocare pentru mine, dar am reuşit să depăşesc cu succes momentele dificile. Iar acum sunt convins că am făcut cea mai bună alegere.“

În 2016 responsabilităţile sale s-au extins şi asupra Republicii Moldova şi a trecut la coordonarea generală a unor activităţi multiple (marketing, business strategy, departamentul presales etc.), în plus faţă de partea de channel management. „În 2015 am reuşit să ne menţinem cifrele de vânzări la nivelul anului anterior, în condiţiile unui mediu cu multe schimbări, mai ales în ceea ce priveşte domeniul politic. Mai mult, pe partea de retail am avut o creştere spectaculoasă, de peste 20%! Viitorul lui Bogdan Pismicenco se leagă tot de domeniul IT, „pentru că aici se conturează viitorul“, poate conducând propriul business.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.