Tânărul de 24 de ani care conduce 24 de restaurante cu sute de mii de clienţi: „Am început vânzând hot-dog în Gara de Nord"

Autor: Cristina Roşca Postat la 18 iunie 2013 27110 afişări

La numai 24 de ani, Maissam Mrad conduce afacerea Springtime, cu afaceri de circa 12 mil. euro, însă este implicat în afacerile familiei de şapte ani. Lanţul Springtime, care numără 23 de restaurante permanente şi unul deschis doar în perioada estivală, are lunar sute de mii de clienţi.

Bazele reţelei de restaurante de tip fast-food au fost puse în 1992 de familia de origine libaneză Mrad, mai precis de tatăl şi de unchiul său, amândoi de profesie medici. În ‘92, pe piaţa locală existau doar restaurante tradiţionale româneşti, iar ei au dorit să dezvolte un alt tip de spaţii, în care se poate mânca rapid. Născut în România şi crescut în Suedia, managing directorul Springtime spune că el însuşi a început de la zero în cadrul Springtime, vânzând hot-dog în Gara de Nord.

„Vindeam zilnic 1.500 de hot-dogi. Apoi, în timp, am crescut în cadrul companiei", spunea el recent. El adaugă că deşi este absolvent al unei facultăţi de economie şi management, experienţa în domeniu este cea care l-a ajutat să cunoască îndeaproape lumea afacerilor. „Abilitatea de a conduce constă în numărul de decizii luate şi nu neapărat în numărul de ani ocupaţi într-o singură poziţie.„ În acest context, Mrad afirmă că peste zece ani se vede tot la Springtime, care, crede el, va deveni un business cu acoperire internaţională. „Vreau să dezvolt lanţul de restaurante, iar acesta să devină unul dintre principalii jucători pe plan internaţional."

FUNCŢIE managing director

VÂRSTĂ 24 de ani

ACŢIONARIAT familia Mrad

CIFRĂ DE AFACERI 2012 12 mil. euro

CIFRĂ DE AFACERI 2011 12 mil. euro

ANGAJAŢI 500


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tanarul-de-24-de-ani-care-conduce-24-de-restaurante-cu-sute-de-mii-de-clienti-am-inceput-vanzand-hot-dog-in-gara-de-nord-10980124
10980124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.