Şi-a început cariera în 2007 ca marketing & sales operational manager la Adama, iar acum este directorul de vânzări al companiei

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 15 octombrie 2015 112 afişări

Şi-a început cariera în 2007 ca marketing & sales operational manager la Adama, iar acum este directorul de vânzări al companiei

Alina Necula conduce de aproximativ doi ani divizia de vânzări a companiei de dezvoltare imobiliară Adama, parte a grupului austriac Immofinanz, ce deţine în România un portofoliu de proprietăţi evaluat la 957 de milioane de euro.

Necula a obţinut în 2004 licenţa în Drept şi Economie, ca urmare a absolvirii studiilor de profil din domeniu în cadrul Universităţii din Bucureşti, perioadă după care a urmat şi un program masteral în Administrarea Afacerilor, în cadrul Universităţii Nicolae Titulescu din Bucureşti (2005-2006).

Şi-a început cariera în 2007, ca marketing & sales operational manager la Adama, de unde a evoluat spre funcţia de şef al departamentului de vânzări şi marketing, unde a fost numită în 2013. Din ianuarie 2014, este responsabilă şi de conducerea departamentului de marketing al Immofinanz Group.

Necula a acordat întotdeauna atenţie pregătirii teoretice. Anul trecut a finalizat şi un executive MBA în Administrarea Afacerilor în cadrul Maastricht School of Management Romania din Bucureşti. „Cred cu tărie că, atunci când vine vorba de carieră, există oameni înclinaţi spre antreprenoriat şi profesionişti care preferă să facă parte dintr-o companie pe care nu o conduc neapărat“, a explicat Necula referindu-se la motivele pentru care preferă să lucreze în cadrul unei companii şi să nu se dedice antreprenoriatului.

Dintre realizările sale, aminteşte posibilitatea de a se implica în realizarea proiectelor rezidenţiale din faza de planificare până la vânzarea acestora, cât şi capacitatea de adaptarea la o piaţă în pofida crizei imobiliare. Cele mai complicate decizii pe care le-a luat se leagă de reluarea investiţiilor postcriză în Iaşi şi construcţia ultimei etape de dezvoltare a ansamblului premium pe care compania îl deţinea –, Copou Bellevue, pentru care Necula a insistat asupra adaptării proiectului la cerinţele actuale ale pieţei, decizie care a condus la vânzarea cu 75% înainte de finalizarea construcţiei a ansamblului rezidenţial. 

Urmărește Business Magazin

/lideri/si-a-inceput-cariera-in-2007-ca-marketing-sales-operational-manager-la-adama-iar-acum-este-directorul-de-vanzari-al-companiei-14844712
14844712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.