Constantin Boromiz

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 decembrie 2013 941 afişări

Constantin Boromiz, Boromir

Constantin Boromiz

Constantin Boromiz a ajuns în 19 ani, de la o moară în satul natal, la o cifră de afaceri cumulată de 100 de milioane de euro.

Sub conducerea lui Constantin Boromiz, portofoliul grupului cuprinde acum Boromir Prod Buzău, Boromir Ind Râmnicu Vâlcea şi Moara Cibin din Sibiu. Constantin Boromiz a decis să fie propriul său patron după ce a profesat vreme de numai un an ca inginer după terminarea Facultăţii de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. La acea vreme (1991) Constantin Boromiz îşi dorea să câştige măcar salariul de inginer şi împreună cu fratele său (Gheorghe Boromiz) şi cumnatul său (George Frintu) a înfiinţat o companie care a rezistat doar până în 1994.

În acel an, Constantin Boromiz a schimbat profilul de activitate şi, cu bani luaţi cu împrumut de la rude şi banii de la nuntă, a început activităţile în domeniul morăritului şi panificaţiei. Morărirul era deja o tradiţie în familie, fiind a patra generaţie cu activităţi în această zonă. În 1995 grupul Boromir, condus de Constantin Boromiz, a cumpărat şi o brutărie de la un om de afaceri turc, segment pe care s-a extins ulterior. În 1997 compania a ajuns la un profit de un milion de dolari după ce contractase multe credite pentru investiţii.

Cea mai grea decizie de pana acum a lui Constantin Boromiz a fost achizitia companiei Boromir Prod, pentru ca a riscat emitand bilete la ordin pentru intreaga suma inainte de finantare. Constantin Boromiz a hotarat în perioada de criză să-şi restructureze afacerile, urmand ca din cele opt companii pe care le are in prezent, pana la sfarsitul lui 2011 sa ramana doar trei (Boromir Prod Buzau, Boromir Ind Ramnicu Valcea si Moara Cibin din Sibiu) in urma unei serii de fuziuni.

Constantin Boromiz, antreprenorul din spatele grupului Boromir, cu afaceri estimate la 100 mil. euro anual, a participat în 2013 la un târg al industriei de panificaţie de la Moscova pentru a stabili relaţii comerciale în vederea demarării unui program de export în Fede­raţia Rusă. Miza sunt produsele de patiserie precum cozonacii, covrigeii sau croasantele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constantin boromiz,
boromir
/lideri/constantin-boromiz-11789394
11789394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.