Cele mai puternice femei din România: Margareta Mareş, Europharm Distribuţie

Autor: Ioana Matei Postat la 31 mai 2013 1022 afişări

Din poziţia de director general, Margareta Mareş coordonează echipa de manageri ai Europharm Distribuţie, al patrulea jucător ca mărime din piaţa de distribuţie de medicamante şi parte a grupul britanic GSK România.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

„Ca orice lider, şi un lider femeie trebuie să aibă curaj. Eu sunt farmacist de profesie şi lucrez în industria farmaceutică şi nu de puţine ori această situaţie le-a permis partenerilor mei să pună succesul meu pe seama faptului că interacţionez bine cu farmaciştii„, spune managerul. A decis să părăsească pentru o perioadă industria farmaceutică şi să accepte o poziţie de director de achiziţii în cadrul operatorului de telecomunicaţii Vodafone. „Am vrut să dovedesc că faptul că sunt femeie sau farmacist nu îmi blochează sau nu îmi interzic accesul la o anumită poziţie", afirmă Margareta Mareş, care din 2007 s-a reîntors în industria farma într-o poziţie de top management.

Care sunt cele mai mari regrete şi satisfacţii pe care le-aţi avut până acum în carieră? Dacă ar fi să daţi timpul înapoi, aţi schimba ceva?

Sunt mulţumită de traseul meu profesional pentru că în fiecare an mai adaug ceva la cunoştinţele mele, iar scara pe care am urcat s-a dovedit a fi avut trepte potrivite pentru pasul meu, astfel încât să nu fiu nevoită nici să fac pauze, nici să mă întorc din drum. Aşadar, nu am regrete, iar din eşecuri am învăţat. Dacă ar fi să pot face un lucru diferit, mi-aş asculta părinţii şi aş învăţa limbi străine, cunoştinţe care îţi deschid orizontul şi îţi cresc şansele de acces la alte culturi şi oameni.

Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Una dintre principalele mele realizări a fost găsirea formulei prin care am reuşit să am o poveste de succes în viaţa profesională şi, totodată, o poveste frumoasă în viaţa personală. Soţul meu este farmacist, am doi copii şi ei îmi dau energia de a lua cele mai bune decizii şi în carieră. Reţeta reuşitei mele nu se referă la găsirea unul echilibru între serviciu şi familie pentru că aşa ceva nu este posibil; eu am decis să iau cât mai mult din fiecare şi am negociat cu mine ce lucruri pot duce dintr-o parte în alta astfel încât să le pot face bine pe ambele.

Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Soţul meu şi cu mine suntem pasionaţi de muzica jazz, ne place foarte mult să mergem la concerte, acolo unde simţim energia şi emoţia acestui stil şi reuşim să ne încărcăm bateriile. De asemenea, întreaga familie este pasionată de cinematografie şi poate nu este o întâmplare faptul că fiica noastră este studentă la teatru, iar fiul nostru este elev la colegiul de muzică. Aşadar, timpul liber ni-l petrecem în familie între filme, muzică, teatru, cărţi şi prieteni.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-margareta-mares-europharm-distributie-10913903
10913903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.