Cele mai puternice femei din România: Doina Vornicu, CEZ Distribuţie

Autor: Ioana Matei Postat la 20 mai 2013 1733 afişări

Doina Vornicu, director executiv şi membru al directoratului CEZ Distribuţie, este unul dintre cei mai vechi directori din sistemul energetic. Şi-a început cariera în sistemul de stat, a evoluat apoi treaptă cu treaptă, iar de şase ani trăieşte experienţa carierei în mediul privat.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Povesteşte acum că nu şi-a dorit niciodată să fie altceva decât inginer electroenergetic şi dacă ar trebui să o ia de la capăt, ar face acelaşi lucru, deşi energia este, de regulă, o lume a bărbaţilor. „În 1985, când am terminat facultatea la Institutul Politehnic din Iaşi, sistemul energetic era o lume a bărbaţilor„, spune Doina Vornicu. Tot ea completează că avea câteva colege la conducerea fostei centrale Industriale de Reţele Electrice (IRE), dar ele ocupau funcţii în domeniul economic – director economic sau contabil-şef.

În 2000 a fost prima femeie director tehnic din IRE Botoşani, oraşul natal unde şi-a început şi cariera. La 30 de ani, „destul de emoţionată„, îşi aminteşte ea acum, păşea între „monştri sacri, care aveau deja o carieră de 20-30 de ani, construiseră deja sistemul energetic românesc„. Sistem care şi acum este ca o familie – „toţi se cunosc, iar la greu toţi se ajută - se sfătuiesc, au acelaşi gen de probleme, găsesc împreună soluţii, chiar dacă acţionarii au diferite naţionalităţi în acest moment".

A lucrat mai întâi ca inginer stagiar, apoi doi ani ca şef serviciu investiţii, după care a preluat funcţii precum cea de director de investiţii, director de investiţii şi furnizare a energiei electrice, director general. Toţi paşii au fost făcuţi până în 2002, când Silviu Lucian Boghiu, directorul general al Electrica (care la vremea respectivă aparţinea 100% statului român), i-a propus să vină la Bucureşti, ca să organizeze direcţia de control. „A fost o provocare pentru mine. M-am gândit: «Ok, merg un an, maxim doi, rezolv această problemă, îmi demonstrez dacă sunt sau nu în stare să fac mai mult»„, spune Vornicu. Îşi aminteşte amuzată că la acea vreme circulau glume pentru că aproape toţi directorii din Electrica erau din Moldova. „Numai că se pare că s-au rezolvat multe lucruri bune, chiar spunem că moldovenii au trei viteze - încet, încetişor şi «pi loc»."

În 2005 a părăsit Electrica, a ajuns la Transelectrica pentru o nouă provocare care însemna proiecte internaţionale şi colaborare internaţională. „Şi mi-a plăcut foarte mult să lucrez în acea echipă.„ Se discuta despre proiecte precum cablul submarin de 400 KW, România – Tulcea, despre cablu de 400 KW Timişoara Varset (Serbia), se pregătea o cooperare cu Republica Moldova. „Întâmplarea a făcut să mă întâlnescu cu Jan Veskrna, country manager al grupului CEZ în România, şi mi-a făcut o ofertă să mă alătur echipei, în 2006.„ Din 2008 a început activitatea în mediul privat.


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-doina-vornicu-cez-distributie-10889247
10889247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.