Bogdan Enoiu este unul dintre pionierii industriei de publicitate din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 12 decembrie 2012 109 afişări

Bogdan Enoiu se numără printre pionierii industriei de publicitate din România. El conduce din 1996 grupul de comunicare McCann Erickson, după ce anterior a fost timp de cinci ani director general la Clip Advertising.

De profesie inginer, fiind licenţiat al Facultăţii de Metalurgie din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, şi pasionat de tenis, Bogdan Enoiu s-a apucat de publicitate imediat după căderea Cortinei de Fier. Anterior el a lucrat la uzina Dacia de la Colibaşi, lângă Piteşti, după absolvirea facultăţii, în 1984. A lucrat însă doar nouă luni acolo, după care a venit la Bucureşti, unde s-a angajat, tot ca inginer, la IMGB. În 1991 românul intră în publicitate, un domeniu despre care nu se ştiau foarte multe în România. El a decis să-şi încerce norocul ca antreprenor, înfiinţând agenţia Clip. Deşi abia făcea primii paşi în domeniu, în scurt timp Bogdan Enoiu a reuşit să atragă două contracte uriaşe - Xerox şi Coca-Cola. A câştigat astfel şi atenţia reţelei internaţionale McCann Erickson, care în 1996 a preluat agenţia Clip. În cei 16 ani de prezenţă pe piaţă grupul a câştigat unele dintre cele mai mari contracte (ca Vodafone şi Coca-Cola) şi a primit "Oscarul publicităţii" la Cannes.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/bogdan-enoiu-este-unul-dintre-pionierii-industriei-de-publicitate-din-romania-10388037
10388037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.