Antreprenorul care a transformat o fabrică falimentară într-o companie lider pe piaţa lactatelor

Autor: Florin Casota Postat la 12 martie 2017 1066 afişări

Raul Ciurtin s-a consacrat în mediul de afaceri local prin dezvoltarea afacerii Albalact, din al cărei acţionariat a ieşit anul acesta; compania a avut, din 1999, an în care antreprenorul a preluat conducerea producătorului de lactate, un parcurs spectaculos.

Antreprenorul care a transformat o fabrică falimentară într-o companie lider pe piaţa lactatelor

 Anul trecut, Albalact a ajuns lider pe piaţa lactatelor; un rol esenţial au jucat mărcile pe care le-a construit, investiţiile în producţie şi diversificarea portofoliului. După ce peţitorii au bătut ani în şir înaintea crizei la uşa familiei Ciurtin, proprietarii majoritari, a urmat o perioadă de linişte, pe vremea când investitorii nu mai aveau elan.

 

2015 se dovedeşte a fi momentul în care antreprenorul a primit o ofertă pe gustul său, iar compania va intra în proprietatea grupului francez Lactalis, care a mai cumpărat, în 2008, afacerea Dorna Lactate de la Jean Valvis.

 

Mai nou, acţionarii Teraplast Bistriţa (TRP), cel mai mare procesator de PVC de pe piaţa locală, au aprobat numirea lui Ciurtin în boardul companiei. Pentru Raul Ciurtin, aceasta ar fi a doua numire în consiliul de administraţie al unei companii, după cea din cadrul Policolor, companie controlată de fondul de investiţii RC2. Fondul de investiţii şi familia Ciurtin au fost şi cei mai mari acţionari ai Albalact înainte de vânzarea companiei către Lactalis, într-o tranzacţie de peste 340 de milioane de lei.

 

Cel mai mare producător român de lactate se vinde gigantului francez Lactalis, într-o tranzacţie şoc la începutul anului

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.