100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Teodor Blidăruş, CEO şi cofondator, FintechOS - 095

Postat la 31 martie 2022 108 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Teodor Blidăruş, CEO şi cofondator, FintechOS - 095

Teodor Blidăruş are o experienţă de aproape 25 de ani în tehnologia financiară, conducând cu succes proiecte de transformare digitală în domeniul bancar şi al asigurărilor. De-a lungul carierei, Teo a fondat şi scalat mai multe companii – trei dintre acestea deservind în prezent clienţi aflaţi în topul Fortune 500.

El a lansat alături de Sergiu Neguţ start-up-ul FintechOS în 2017, cu misiunea de a crea un produs revoluţionar pentru industria financiară: o tehnologie care să le permită băncilor şi companiilor de asigurări să facă saltul tehnologic necesar pentru a deveni cu adevărat centrate pe clienţi.

Start-up-ul FintechOS a reuşit să fie desemnat start-up-ul fintech al anului în Europa(2020), după doar trei ani de la lansare.

După patru ani de la fondarea FintechOS, compania are o reţea globală de clienţi, patru birouri şi 400 de angajaţi. În luna septembrie, FintechOS s-a lansat în SUA, unde va lucra atât pentru instituţii bancare şi de creditare tradiţionale, cât şi pentru fintech-uri. FintechOS vine pe piaţa americană cu o tehnologie care încorporează capabilităţi de tip „plug and play”, care permit lansarea rapidă pe piaţă a unor produse destinate utilizatorilor individuali şi IMM-urilor, la costuri mici.

Până în luna mai a acestui an a fost, timp de patru ani, preşedinte al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.