UN AN DE RECORDURI IN AFACERI

Postat la 20 decembrie 2005 1 afişăre

Dintr-un anume punct de vedere, cel al tranzactiilor, anul 2005 a fost si continua sa fie atat de spectaculos, incat toate listele intocmite pana acum par condamnate sa ramana incomplete.

Dintr-un anume punct de vedere, cel al tranzactiilor, anul 2005 a fost si continua sa fie atat de spectaculos, incat toate listele intocmite pana acum par condamnate sa ramana incomplete. Din catalogul "Top tranzactii 2000-2005" de exemplu, lansat de Ziarul Financiar in ultima zi a lunii noiembrie, lipsesc cel putin trei tranzactii de calibru, tranzactii facute publice dupa ce paginile intrasera la tipar.

Prima ar fi achizitia lantului francez de benzinarii Dyneff de catre Rompetrol, o tranzactie estimata la 100 de milioane de euro. A doua e anuntata fuziune dintre Flamingo si Flanco, estimata de reprezentantii celor doua companii la 35-40 de milioane de euro. Si ultima, dar si cea mai importanta, atat ca valoare a tranzactiei cat si ca impact, e vanzarea BCR contra unei sume care va depasi 3 miliarde de euro. Cu cat va depasi? Nici noi nu va putem spune, pentru ca cifra si numele noului proprietar vor fi anuntate in ziua in care BUSINESS Magazin va fi ajuns deja la chioscuri. In business-ul romanesc sunt oameni care inca n-au apucat sa se gandeasca la Craciun.

Din radiografia anului 2005 pe care BUSINESS Magazin v-o ofera in acest ultim numar lipsesc, asadar, o cifra si un nume. In rest, cele 22 de articole grupate sub umbrela "Economia in 2005" trec in revista tot ce a fost cu adevarat semnificativ in anul care tocmai se incheie, de la evolutia indicatorilor macroeconomici pana la cea a cursului de schimb valutar, de la regruparile din media si IT&C la frenezia din retail, de la incredibilele cifre ale industriei auto la rollercoaster-ul bursei.

Dar dincolo de lucrurile care s-au intamplat deja si care merita analizate, BUSINESS Magazin va ofera, pentru fiecare domeniu in parte, un set de previziuni pentru 2006, anul decisiv dinaintea integrarii in Uniunea Europeana. Pentru ca, desi 2005 a fost un an mai mult bun decat rau, multe au ramas, totusi, nefacute. Dar despre asta veti citi pe larg la anul, tot in BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UN AN DE RECORDURI IN AFACERI
/cover-story/un-an-de-recorduri-in-afaceri-1047743
1047743
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.