ROLAND BERGER, VIATA SI OPERA

Postat la 13 februarie 2006 2 afişări

Roland Berger si-a infiintat propria companie de consultanta in 1967, la München (sub numele de Roland Berger International Marketing Consultants). A inceput cu proiecte mici, dar a reusit sa ajunga - la numai sase ani de la infiintare - a treia companie de consultanta din Germania.

Roland Berger si-a infiintat propria companie de consultanta in 1967, la München (sub numele de Roland Berger International Marketing Consultants). A inceput cu proiecte mici, dar a reusit sa ajunga - la numai sase ani de la infiintare - a treia companie de consultanta din Germania.

 

PRIMELE REPREZENTANTE: La jumatatea anilor ‘70, compania isi deschide reprezentante la Milano, Paris, Londra, New York si Sao Paulo. La zece ani dupa infiintare, are deja 100 de angajati si venituri anuale de 20 de milioane de marci germane. In anii ‘80 mai mult de jumatate din veniturile firmei provin din proiecte de consultanta de management. Compania isi continua extinderea in Barcelona, Madrid, Tokio, Viena, Lisabona, Paris si Buenos Aires. In 1990, Roland Berger are 466 de angajati si o cifra de afaceri de 175 de milioane de marci germane.

 

EXPANSIUNEA: Dupa caderea cortinei de fier, compania isi deschide primele birouri si in statele Europei Centrale si de Est la Moscova, Praga si Bucuresti. La sfarsitul anilor ‘90, Roland Berger isi deschide birouri si in SUA, la Detroit, New York si San Francisco. Compania nu este insa foarte puternica in SUA, unde functioneaza pe o piata deja consolidata, pe care a ajuns tarziu.

 

AFACEREA DIN ROMANIA: Roland Berger intra pe piata romaneasca in 1992. Pana in 1994 este reprezentanta, iar din 1994 devine firma de sine statatoare. Acum, compania este condusa de Codrut Pascu, acesta succedandu-i pe functia de managing director Ancai Ioan. Roland Berger este liderul pietei de consultanta din Romania, estimata la circa 10-15 milioane de euro. Proiecte de anvergura: vanzarea Pharmatech catre compania slovena Lek, reorganizarea Distrigaz Nord.

 

PROPRIETARI: Compania este detinuta integral de cei 130 de parteneri ai sai. Din decembrie 2002, partenerii Roland Berger Strategy Consultants aleg o noua echipa de management. O data cu aceasta schimbare, fondatorul Roland Berger intra in Consiliul de Supraveghere. Acum compania se afla in "top 3" al companiilor de consultanta din Europa.

 

CONCURENTA: McKinsey, Boston Consulting Group, AT Kearny, Booz Allen. Dintre marile firme de consultanta de strategie, Roland Berger Strategy Consultants este singura care are echipa dedicata pentru Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROLAND BERGER,
VIATA SI OPERA
/cover-story/roland-berger-viata-si-opera-1048959
1048959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.